Kras po zaslugi metalcev dva dni ne bo mirno spal. Foto:
Kras po zaslugi metalcev dva dni ne bo mirno spal. Foto:

Festival Metal Mania Open Air je bil 11. in 12. avgusta v Komnu na Krasu in je bil že četrta izvedba drugega največjega metalskega festivala pri nas.

Edinstvena lokacija v središču barvite kraške pokrajne skupaj z neverjetno sproščenim in domačim ambientom in pestrim spremljevalnim programom je torej ponovno poskrbela za metalski poletni posladek. Festival je ponudil precej raznolik glasbeni izbor, med katerim niso manjkali tudi nekateri legendarni izvajalci.

12. avgusta so obiskovalce najprej "razgibali" slovenski Brutart, "pripadniki" doom metala, ki so bili edini doommetalci v soboto. V Komnu so se ta dan predstavili še domači Vulvathrone, srbski Sacramental Blood, avstrijski Violent Devoties in Bloodfeast, brazilska zasedba Ophiloatry in češko-ameriška zasedba Master - vsi našteti se uvrščajo med "deathmetalce".

Heavy metal so v soboto zastopali hrvaški Stimulans, njihovi rojaki Ashes You Leave pa gothic metal. Black metal so v soboto poslušalcem predstavili slovenski Temnava in Skrobut. In ni še konec. Trash metal je bil v rokah Hrvatov, ki so se zbrali pod imenom Paradox.