Med nastopajočimi so tudi Anavrin. Foto: RTV SLO
Med nastopajočimi so tudi Anavrin. Foto: RTV SLO

Na koncertuso tako obiskovalce zabavale skupine Anavrin, Avven, Arcus in Pointless.

Ljubljansko skupino Anavrin sestavlja sedem članov, ki trdijo, da so med seboj različni kot noč in dan. Ne samo, da se karakterno razlikujejo, popolnoma različni so tudi njihovi glasbeni okusi. Ravno zaradi tega se neradi avtorsko opredeljujejo, saj se tudi v njihovi glasbi čuti različnost. Tako je v njej prisoten moderni rock, prvine grungea, funka, skaja in pop glasbe.

Začetek skupina Avven označuje leto 2003, ko so se ustanovni člani Ierlath, Galvin in Anam odločili, da se bodo resneje začeli ukvarjati z glasbo. Pridružil se jim je bobnar Qky in klaviaturist Joc. Prvi album je začel nastajati leta 2005, sledile pa so kadrovse spremembe. Odšla sta klaviaturist in bobnar, ki sta ju nadomestila novinca, pridružila pa se je tudi spremljevalna vokalistka. Njihova glasba temelji na etno melodiki, podkrepljeni z močnimi kitarskimi podlagami. Njihova besedila so zgodbe junakov, pravljičnih bitij, veselja in žalosti, ki pa zadevajo tudi eksistenco in odnos posameznika do sveta.

Začetki ljubljanske skupine Arcus segajo v leto 2003, v današnji zasedbi pa so začeli delovati leta 2005. Material za svoj prvi album še zbirajo, njihova glasba pa je označena kot postmoderni rock. Nekoliko več kilometrine pa ima skupina Pointless, ki se je oblikovala že v času nekdanje Jugoslavije. Za besedila njihovih pesmi so značilne zgodbe urbanoruralnih fantov, ki sporočajo, da je vredno živeti, vredno živeti za pivo, težave, mlekarne ...