Tango je tudi spoštovanje ... Foto: Tango Slovenija
Tango je tudi spoštovanje ... Foto: Tango Slovenija

V Ljubljani je bila 8. aprila na sporedu predstava Noč argentinskega tanga, v kateri so si roko podajali glasba, ples in družabnosti. Program so sestavili argentinska pevka in igralka Eva Encanto, ki je obiskovalcem predstavila tango kabare, v katerem sta najlepše združena bogastvo tango glasbe in lirike, ter osem vrhunskih agentinskih parov, med katerimi sta bila tudi "kralja tanga", Osvaldo Zotto & Lorena Ermocida, ter priljubljena svetovna prvaka v tangu, Osvaldo in Coca Cartery.



Osvalda in Loreno že poznajo gledalci, ki so videli katerega izmed nastopov Julia Iglesiasa. Znani pevec ju je namreč leta 1999 povabil k sodelovanju in z njim sta prepotovala precejšen del sveta. Veliko različnih krajev sta videla tudi kot plesalca v skupini Tango x 2 in udeleženca mnogo festivalov, vendar ju v Slovenijo še ni bilo.

Osvaldo in Coca pa sta pri nas že nastopala, in sicer lani, ko sta zaplesala na 1. mednarodnem tango festivalu v Sloveniji. Za takrat 66-letna Argentinca je bilo to sploh prvo letalsko potovanje, očitno pa sta bila z njim zadovoljna, saj se najboljša tangera na svetu spet vračata. Osvaldo je bil že v mladosti izvrsten plesalec, čeprav v rokah ni držal mamljive ženske - v časih njegove mladosti so tango plesali le moški med sabo. Po poroki s Coco tri desetletja ni plesal, pred šestimi leti pa sta spet stopila na perket in marca lani celo zmagala na svetovnem prvenstvu v tangu.