Plesišče zaživi predvsem ponoči. Foto:
Plesišče zaživi predvsem ponoči. Foto:
Nastopila bosta tudi Space djz. Foto: RTV Slo

Dogodek, ki so ga organizatorji poimenovali Nightshift (Nočna izmena), se je odvijal 24. 9. v Hali Golovec in klubu Casablanca v Celju. V hali so večer odprli zvoki techna, ki so se proti jutru prevesili v divjo schranz godbo. Organizatorji so obljubili, da bo na koncertih vsak techno navdušenec našel nekaj zase, saj izbrani sukalci plošč pokrivajo vse zvrsti, od funky techna (Zoky, Delano in Sequan) pa do mnogo bolj agresivnega techna (Hertzom).

Casablanca pa tokrat ni gostila Humphreyja Bogarta, ampak sta v glavni vlogi nastopila Joe Montana in Timo Kretschmann, program je povezoval Alex Donati, za glasbo pa je skrbela tudi četica domačih didžejev, med katerimi prednjači Aleksij.

Celje gosti tudi Space djz
Med tujimi gosti Nočne izmene je bil pri nas dobro znan tudi britanski duo Space djz, ki ga tvorita Ben Long in Jamie Bissmire. Prijatelja sta že iz časov breakdancea, BMX-anja in grafitanja, kmalu pa je vse premagala ljubezen do 'nove' glasbe. Razvila sta prepoznaven zvok, ki ga sestavljajo elementi techna, electra, hiphopa in breakbeata. Praviloma velja, da so njuni nastopi ekstravagantni in prava paša za oči, saj ob njiju nikoli ne manjkajo štirje gramofoni, dve mešalni mizi, poskrbita pa tudi za posebne učinke. Obujata pa tudi pri veliki večini techno didžejev premnogokrat pozabljeno 'skrečanje'.