Tide so letos obredli že dobršen del Slovenije. Tokrat nastopajo v Anhovem. Foto: Rock Vibe
Tide so letos obredli že dobršen del Slovenije. Tokrat nastopajo v Anhovem. Foto: Rock Vibe

Najbolj znani sta zagotovo prireditvi Metal Camp in Reggae Sunsplash (ta se je letos sicer preselil na drugi konec Slovenije), prihod novega šolskega leta pa je prinesel tudi enodnevni festival Nočna izmena, ki je v Anhovem potekal 1. 9.



Ogrevanje občinstva je bilo v pristojnosti manj uveljavljenih izvajalcev. Kot prvi sta tako nastopili skupini The Gold Tears in The Muff, sledil pa je koncert dua Johnny Bravo, ki ga poznamo kot pogostega gosta slovenskih festivalov. Nato je bil na vrsti prvi vrhunec - nastopila je skupina, ki bi lahko po mnenju številnih z mesta najbolj priljubljene slovenske rock zasedbe izrinila Siddharto. To je skupina Tide, ki je svoj album Seven Days predstavila tudi na festivalu Exit v Novem Sadu.

Rokovsko vročico ob nastopu skupine Tide sta nekoliko umirila Slon in Sadež, Omar Naber, ki je za njima zasedel oder in je znan po svoji ljubezni do melodičnega punkrocka, pa je bil spet bolj poskočen. Naber je tako tudi stopnjeval vzdušje pred nastopom danes že skoraj veteranov slovenskega rocka, skupine Big Foot Mama.