Oliver Dragojevič je lani izdal album Vridilo je. Foto: RTV SLO
Oliver Dragojevič je lani izdal album Vridilo je. Foto: RTV SLO

Oliverju Dragojeviću, ki se že od leta 1974 posveča glasbenemu ustvarjanju, je bilo mogoče prisluhniti 29. in 30. maja. Pevec je konec lanskega leta izdal svoj zadnji album Vridilo je, katerega naslov opisuje edinstveno atmosfero, v katerih so skladbe albuma nastajale – od prvih idej, ki so se porajale v mislih Oliverja Dragojeviča, Ante Gela ter Alana Bjelinskega, do snemanja, ki je potekalo v znamenju številnih znanih hrvaških glasbenih imen.

Glasbenik, ki ga je tudi tokrat spremljala skupina Dupini iz Splita, je tako med drugim ponudil nove skladbe Nevera, Vridilo je, Nestajem in Duša za nju, ne bo pa pozabil niti na stare uspešnice, kot je Cesarica, Skalinada, in Nadalina. Kot že rečeno, pa je koncert na klavirju popestril tudi predstavnik mlajše generacije dalmatinskega popa, Petar Grašo.

Dragojević je prvi album posnel leta 1975 - in ga naslovil z besedami Ljubavne pesme -, do danes pa se jih je nabralo več kot 30. Aprila letos pa je na podelitvi hrvaških glasbenih nagrad porin prejel nagrado za album leta.