V predstavi nastopa več kot 50 mladih. Foto: Cankarjev dom
V predstavi nastopa več kot 50 mladih. Foto: Cankarjev dom
Freddy Mercury
Zgodbo spremlja 20 skladb skupine Queen. Foto: Hans Arne Nakrem

Več kot 50 mladih je tako na odru Cankarjevega doma 29. 1. predstavilo vrhunec svojega dozdajšnjega ustvarjanja, kateremu se že dobrih 15 let posvečajo na II. gimnaziji Maribor. V tem času je teater uprizoril številne znane muzikale, med katerimi velja omeniti Fantom opere, Cats, Briljantina in Levji kralj.

Muzikal Queen - We Will Rock You je v izvedbi English Student Theatra prvič na odru zaživel decembra leta 2004, do zdaj pa so odigrali že več kot 30 predstav, ki si jih je ogledalo prek 10.000 gledalcev.

Uniformiranosti na planetu Ga Ga
Zgodba predstave, ki si jo je bilo letos mogoče ogledati tudi v okviru festivala Lent, se odvija v letu 2304 na planetu Ga Ga, ki je bil nekoč poznan pod imenom Zemlja. V tem času je globalizacija doživela svojo popolno mero, saj posluša mladina povsod isto glasbo, gleda iste filme in se oblači v enaka uniformirana oblačila. Zvokom glasbenih inštrumentov ne morejo več prisluhniti, saj so ti prepovedani, računalniško podjetje Globalsoft pa ustvarja le računalniško glasbo in ponuja vnaprej programirane uspešnice.

Iskanje prave glasbe
V tej družbi na planetu Ga Ga se pojavi skupina Bohemi, ki se uprejo vsej tej uniformiranosti. Bohemi so namreč prepričani, da je bila glasba pred časom povsem drugačna, saj so jo ustvarjale različne skupine, zato je bila glasba izraz njihovih čustev in razpoloženja.

Muzikal, v katerem je mogoče prisluhniti 20 uspešnicam skupine Queen, je režiral Emil Pečnik, za glasbeno priredbo pa je poskrbela Danila Ženka. Kot kostumograf in scenograf se predstavlja Zvonko Babič Kurbus, kot koreografinja Mojca Babič Kurbus, zbor pa je pripravila Ana Bezjak. Za tiste, ki bodo zamudili premiero, bo 50 mladih pripravilo še ponovitve, ki bodo sledile 30. 1. in 31. 1.