P.A.R.A.S.I.T.E. Muzej je eden od mednarodno najbolj uveljavljenih neokonceptualnih fenomenov slovenske sodobne umetnosti. Zdaj je o njem izšla tudi knjiga.

Delo Tadej Pogačar & P.A.R.A.S.I.T.E. Muzej sodobne umetnosti: The Best is Yet to Come je uredila kustosinja Livia Paldi, ki je pri urejanju upoštevala teoretske prispevke, kronologijo in analizo delovanja te ustanove. Svoje prispevke v knjigi zapisujejo Zdenka Badovinac, Hans-Ulrich Obrist, Miško Šuvakovič, Igor Zabel in Tadej Pogačar. Pohačar in Badovičeva bosta skupaj z Urško Jurman knjigo tudi predstavila, in sicer v 21. 2. ob 11.00 v Konzorciju v Ljubljani.

<-- Vsebina spodaj se je prenesla iz starega urejevalnika. Odstranite to vrstico in shranite/uredite novico. -->

P.A.R.A.S.I.T.E. Muzej je leta 1993 ustanovil Pogačar in ga označil za "virtualno kritično strukturo, ki nima lastnih prostorov in zaposlenih, temveč zgolj naseljuje teritorije, lokacije ali mreže in se hrani s sokovi institucij". Načelo t. i. novega parazitizma je ustanova dosledno spoštovala in razvijala na številnih dogodkih, akcijah, razstavah in intervencijah sodobne intermedijske umetnosti, ki jih je organiziral ali na katerih je sodeloval.
Knjigo je izdal in založil Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., sredstva za izid pa sta prispevala tudi ministrstvo za kulturo in mestna občina Ljubljana. Njuna sredstva so bila namenjena tudi Rawleyju Grauu in Jana Renee Wilcoxen, ki sta opravila prevode in lektoriranje, in Novemu kolektivizmu, ki je knjigo oblikoval.