Tokrat bosta v alternaciji Lucasa Zuschlaga in Ane Klašnje nastopila tudi Bojana Nenadović Otrin in Aleksej Afanasjev. Foto: SNG Opera in balet Ljubljana
Tokrat bosta v alternaciji Lucasa Zuschlaga in Ane Klašnje nastopila tudi Bojana Nenadović Otrin in Aleksej Afanasjev. Foto: SNG Opera in balet Ljubljana
Predstava Jin & Jang je razdeljena na moški in ženski del, ki ju uprizorijo po spolih ločeni plesalci.

V februarju in marcu bo tako v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča in Linhartovi dvorani Cankarjevega doma mogoče videti baletni uspešnici Romeo in Julija ter Jin & Jang. Romeo in Julija bo na ogled na Gospodarskem razstavišču 14., 16., 21. in 22. februarja, Jin & Jang pa v Cankarjevem domu 25. in 26. februarja ter 11. in 12. marca.

Romeo in Julija s spremembami
Balet, povzet po Shakespearovi tragični ljubezenski zgodbi, so na odru SNG Opera in balet Ljubljana premierno uprizorili pred dvema letoma, naslovni vlogi pa sta odplesala solista Lucas Zuschlag in Ana Klašnja. V letošnji izvedbi pa se bosta glavnima plesalcema kot alternacija pridružila Bojana Nenadović Otrin in gost ljubljanskega baletnega ansambla Aleksej Afanasjev, ki pleše v baletnem ansamblu Nemške opere na Renu.

Moško-ženska nasprotja
Baletni večer nasprotij, kot so ga poimenovali v SNG Operi, se nadaljuje s predstavo Jin & Jang, ki so jo prvič uprizorili na odru Linhartove dvorane oktobra lani. Predstava z dvema ločenima koreografskima zgodbama She is Missing Lea Mujića in Troy Game Roberta Northa postavlja v ospredje čaščenje ženskosti in parodira moški napuh. V prvem delu nastopajo solistke, v drugem pa solisti SNG Opera in balet Ljubljana, ki se ta večer poleg vsega drugega spopadajo tudi z zahtevnim in nenavadnim sodobnim gibalnim materialom.