Malokdo ve, da Srečna mladina obstaja že več kot desetletje. Foto:
Malokdo ve, da Srečna mladina obstaja že več kot desetletje. Foto:

Ljubljanska zasedba je 27. in 28. 4. na Metelkovi predstavila svoj še zelo vroč novi album Listen to Srečna mladina, na katerem so Vlado Mihajlovič, Andrej Zavašnik, Tim Kostrevc, Peter Dekleva in Gašper Gantar objavili 11 novih skladateljskih dosežkov.

Albumu lahko prisluhnete tudi ob ogledu skejtarskega filma Listen to Srečna mladina, saj je glasba z njega pravzaprav nastala kot filmska glasba, ki pospremi prikaz nekaterih najbolj drznih in spektakularnih trikov mladih rolkarjev.

Čeprav posebno srednješolska generacija šele zadnji dve leti spoznava glasbo Srečne mladine, ima zasedba dolgo zgodovino. Nastala je namreč že pred 12 leti, na ljubljanski alternativni sceni pa je privržence začela intenzivneje pridobivati leta 1996. Tedaj so namreč izdali kaseto Eko alter (Tenstan krompir je kul), ki so jo številni mladi srednješolci hitro vzeli za svojo.

Po letu 1998 je Srečna mladina nekoliko poniknila, zelo aktivna pa je ponovno postala leta 2003. Delo je bilo kronano z novo zgoščenko Roller-roller, od tedaj pa se člani Srečne mladine niso več predali ležernemu počitku, ampak skrbijo, da se bo o njihovem delu redno poročalo.