Foto:
Foto:

Ta je potekala 2. 2. , pozornost pa je bila namenjena predvsem pridobivanju sredstev za kulturo. Predavala je Julia Rowntree, razvojna direktorica mednarodnega londonskega gledališkega festivala (London International Festival of Theatre - LIFT).

Kako najti ravnovesje
V predavanju, ki ga je naslovila Iskanje ravnotežja med umetnostjo, gospodarstvom in civilnimi odnosi pri LIFT, je Julia Rowntree predstavila osebno zgodbo prilagajanja krizi in dilemi pri pridobivanju sredstev za kulturo. Kot razvojna direktorica festivala je Rowntreejeva poskušala pridobiti sponzorstva za mednarodni sodobni gledališki program LIFT za obdobje desetih let. Leta 1994 je Julia Rowntree razvila nov tip odnosov med politiko, kulturo in gospodarstvom, ustanovila pa je tudi festivalski učni program The Business Arts Forum.

Avtorica niza predavanj
Po desetih letih delovanja foruma je Rowntreejeva leta 2003 zasnovala serijo predavanj o sovplivanju kulture in gospodarstva. Predavanja pripravlja z gostujočimi predavatelji z vsega sveta in z različnih področij, kot so patentiranje genov, intelektualna lastnina in alternativni viri energije.