Razstavo so kustosinje razdelile v tri sklope. Foto: Galerija Škuc
Razstavo so kustosinje razdelile v tri sklope. Foto: Galerija Škuc

Na razstavi, ki bo svoja vrata zaprla 21. 8., dela predstavljajo Ajdin Bašić, Martin Bricelj, Ozren Škodrič (Codeep/CodeSign), Luka Dekleva, Žiga Testen (Edge Department), Slavko Glamočanin, Mitja Grebenjak, Jernej Marušič – Octex, Ivian Kan Mujezinović, Miloš Radosavljević, Strup Produkcija, Dominika Batista (Studio db), Luka Prinčič (Zarobotko), Mina Žabnikar in gven+tano taylor.

Za postavitev so poskrbele kustosinje Alenka Gregorič, Nataša Petrešin in Barbara Predan, projekt pa skuša prikazati razpoznavne podobe elektronskoglasbenih dogodkov, ki jih mladi oblikovalci v sodelovanju z različnimi skupnostmi, založbami, glasbeniki ali posamičnimi dogodki razvijajo v slovenskem prostoru od leta 1995 dalje.

V ožjem pogledu pa skušajo z razstavo predstaviti metaforo za najmlajšo in srednjo generacijo oblikovalcev, ki v prestopa v oblikovanju celostnih podob zvočnih dogodkov in produktov nekako klasično mejo med umetnostjo, oblikovanjem in trženjem in hkrati vizualizira glasbo na povsem samosvoj in razpoznaven način.

Kaj je Nu Skool?
Izraz Nu Skool je izposojenka iz slenga digitalnih in elektronskoglasbenih skupnosti in zaznamuje eksperimentiranje predstavljanje in razmišljanje znotraj najnovejših glasbenih trendov. Razstavo so razdelili v tri večje sklope: oblikovanje letakov, zloženk, nosilcev zvoka, izvajanje glasbe v živo s pomočjo VJ-jev in DJ-jev in računalniško animirani glasbeni spoti.