Foto:
Foto:

Na koncertu, ki je bil 14. 4. v Gali hali, je skupina predstavila svoj zadnji album Plastic Fantastic, ki je izšel lani. Zasedba, ki je nastala leta 1983, svoj glasbeni izraz gradi na rockovskih temeljih, na nastopih v živo pa je zanje značilen prepričljiv nastop, v katerem igra glavno vlogo frontman skupine, Davor Gobac.

Svoj prvi album Godina zmaja je skupina izdala leta 1988 in se takoj uvrstila med vodilna imena v takratni rock sceni. Njihova uspešnica Ja volim samo sebe pa je bil razglašen celo za hit leta. Po več uspešnih nastopih na Nizozemskem so leta 1989 izdali album Live in Amsterdam, leto pozneje pa so se podali na turnejo po takratni Sovjetski zvezi.

Tudi predskupina Ramonesov
Na njihovo glasbo je močno vplivala ameriška skupina Ramones, zato je bil eden njihovih večjih uspehov zagotovo tudi nastop kot predskupina Ramonesov v Ljubljani in Zagrebu. Leta 1993 so izdali album Tko je ubio Mickey Mousa, ki je uspel s formulo rock za otroke od 7. do 77. leta. Že naslednjega leta so pripravili nov projekt Srebrne svinje, ki je znan zlasti po uspešnicah, kot so Osjecam se haj in Starfucker. Nato pa so se do lani zvrstili še albumi Unpljugd, Sextasy, Debakl in kompilacija Tekućih 20.