Marjan Jelenc se predstavlja s ciklom Kelihi. Foto: Dlum
Marjan Jelenc se predstavlja s ciklom Kelihi. Foto: Dlum

Razstavo najnovejših likovnih del obeh umetnikov so odprli 2. 11., ko je za predstavitev njunega ustvrajanja poskrbel likovni kritik Mario Berdič, razstava pa bo svoja vrata zaprla 19. novembra.

V Mariboru rojeni Marjan Jelenc je leta 1974 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu pri profesorju M. Stančiću. Leta 1976 je nato na isti ustanovi iz področja grafičnega oblikovanja pri prof. A. Kinertu tudi magistriral. Kot likovni pedagog je deloval na III. gimnaziji v Mariboru, svoje posvečanje likovni umetnosti pa zaokroža tudi kot član ZDSLU-ja in DLUM-ja. Na razstavi se slikar in grafik predstavlja s svojimi najnovejšimi deli, ki so nastala v okviru ciklusa Kelihi.

Tudi Janez Rotman v galeriji DLUM razstavlja svojo najnovejšo likovno produkcijo z izdelki op-arta navdihnjenih poliptihov. Vsestranski umetnik je leta 1978 absolviral ALU v Ljubljani, trenutno pa se ne posveča le likovnemu ustvarjanju, ampak je tudi vodja scenskega ateljeja v SNG-ju Maribor. Njegovo delo torej zaznamujejo tako ustvarjanje scenografije kot grafičnega oblikovanja in slikarstva.