Zadnji večer bo mogoče prisluhniti tudi slovenski zasedbi Red Five Point Star. Foto: www.redfivepointstar.com
Zadnji večer bo mogoče prisluhniti tudi slovenski zasedbi Red Five Point Star. Foto: www.redfivepointstar.com

Peta izdaja festivala, ki se bo začel v četrtek, bo potekal s 24-urnim programom na štirih odrih v prostorih nekdanje vojašnice Monumenti. Čast odprtja festivala pripada letos italijanski zasedbi Franziska, ki je zmagala med 190 prijavljenimi skupinami na razpisu
za najboljšo evropsko skupino v reggaeju.

To so izbirali v okviru 12 največjih evropskih festivalov reggaeja, italijanski glasbeniki pa so zmagali na nedavnem Rototom Sunsplash v Italiji.

Od težkega reggaeja do skaja
Med osrednjimi izvajalci, ki se bodo predstavili prvi in drugi večer, omenjajo organizatorji
francosko skupino Brain Damage in Britance Zion Train. Prisluhniti pa nameravajo tudi zasedbam Radikal dub kolektiv s Hrvaškega ter Dubioza kolektiv in Zoster iz BiH-a. Različni slogi bodo rdeča nit sobotnega večera, ko bodo na oder stopili britanska zasedba drum and bass Ragga twin, poljski "težki reggae" Paprika korps, hrvaški dance hall/hiphoper Popaye in srbski Drum'n'zez.

Zadnji večer bodo na svoj račun prišli ljubitelji skaja, ki ga bodo poleg slovenske skupine Red Five Point Star prinesli še alžirski Djamawi Africa in francoski Joke. Festival bo sklenil jamajški old school reggae žur. Na festival bo prevažala Sunspleash ladja, organizatorji pa pričakujejo letos več kot osem tisoč obiskovalcev.