Rosco Chenier je nazadnje izdal album Roscoe Style. Foto: EPA
Rosco Chenier je nazadnje izdal album Roscoe Style. Foto: EPA

Glasbenik je nastopil 26. 1. v Hotelu Jama in tako predstavil glasbo, ki se je izoblikovala skozi dolgoletno predajanje tovrstni umetnosti, s katero se je dobro seznanil že v mladih letih. V Notleyvillu rojeni glasbenik izhaja namreč iz glasbeno zelo nadarjene družine, saj je v njegovem sorodstvu mogoče opaziti imeni Clifton Chenier in Morris "Big" Chenier. Roscoeju pa je bil glavna inspiracija njegov oče Arthur »Bud« Chenier.

Od skupine do skupine
Glasbenika je med svoje vrste kaj kmalu povabila skupina C. D. and the Blue Runners, v kateri so trije bratje Gradnier igrali orglice, bobne in bas, zvezda na kitari pa je bil Lonesome Sundown. V sedemdesetih letih se je Roscoe predajal bluesu in potoval iz skupine v skupino ter se posvečal nastopom, kolikor mu je to dopuščalo v finančnem pogledu precej težko življenje. Tako je s svojo nadarjenostjo spremljal Good' Rockin' Thomasa, Good Rockin' Boba ter lokalnega zvezdnika Dukom Stevensom, ki se je predstavljal s hitom I've been your fool.

Ustvarjanje lastnega imena
V 80. letih si je začel Roscoe ustvarjati lastno ime in ustanovil svojo skupino. Posnel je dve plošči Roscoe Chenier in Doing Allright Again, na začetku 90. let pa je več let zapored s skupino nastopil na festivalu Blues Estafette. Svoje glasbeno ustvarjanje je predstavil tudi na prestižnem festivalu North Sea Jazz Festival v Hagueu, od leta 1997 pa pogosto nastopa v različnih evropskih klubih. Svoj zadnji album Roscoe Style je izdal pri založbi Black and Tan Records.

Pred dvema letoma je nastopil na Burnley Blues v Veliki Britaniji, na začetku letošnjega leta pa se je, kot že rečeno, podal na evropsko turnejo. V Postojni bodo Roscoa spremljali bas kitarist Ellio Martina, bobnar Arthur Bont in Jan Mittendorp na ritem kitari.