Sirup sreče nam bo predpisala vsestranska Lara P. Jankovič. Foto: MG Ptuj
Sirup sreče nam bo predpisala vsestranska Lara P. Jankovič. Foto: MG Ptuj

Žanrska oznaka predstave Mestnega gledališča Ptuj je prav tako zagonetna: mala krošnjarska opereta, ki še obljublja: "Tri žličke na tešče in dan je vaš!" Za vsem skupaj zopet stoji rokgre oziroma Rok Vilčnik, pod njegovo režijsko taktirko pa bo 20. 1. ob 19.30 v ptujskem Cantante caféju igrala in pela Lara P. Jankovič. Z glasbili jo bodo spremljali Dejan Berden, Vasilij Centrih in Tadej Furlan.

Osrednji junak Sirupa sreče, ki je premiero dočakal lani, je Mojzes Šarlatan, ki s svojo cizo po svetu prodaja razne žavbe, tonike, mazila, sirupe, kreme in druge sorte reči, ki lahko človeku pomagajo in mu polepšajo življenje. Njegova žena, ki jo imajo nekateri celo za čarovnico, pa si želi več - sanja, da nastopa v gledališču. Čeprav pobegne s skrivnostnim Italijanom, jo Mojzes čez leta najde, zapuščeno in nesrečno. Potem so znova srečna družina - onadva in njuni otroci ter njihov oslič Stanislav, ki je trmast bolj kot vsa družina skupaj.

Ne veš, kaj imaš, dokler tega ne izgubiš
Nekega dne pa Mojzesa, ko se napije in razgraja, odpeljejo in nikoli več ga ni nazaj. Njegovi lepi gospe ostane samo pismo, v katerem še papir joče, in seveda recept za njegovo veliko skrivnost.