Kdo pravi, da življenje ni pravljica? Blackmore's Night je celo pravljica na turneji ... Foto:
Kdo pravi, da življenje ni pravljica? Blackmore's Night je celo pravljica na turneji ... Foto:
Ritchie in Candice sta očitno kot nalašč drug za drugega. Foto: Spletna stran skupine

Ko je Blackmore leta 1993 zapustil Deep Purple in dve leti pozneje izdal samostojni album Stranger in Us All, najbrž še ni vedel, kako zelo bo ena izmed vokalistk v ozadju spremenila njegovo nadaljnjo umetniško pot. S Candice Night sta se kmalu zaljubila in nato ugotovila, da ju druži tudi ljubezen do renesančne glasbe. Ustanovila sta zasedbo Blackmore's Night, ki naj bi s pravljičnimi kostumi in koreografijo živahne melodije predstavila tudi širšim množicam.

Njihova glasba je prežeta z rockom, liriko in renesančno tematiko. Uporabljajo različne instrumente, kot so mandoline, dude, akustična kitara, baskitara, violine, bobni, klaviature, in vrsto drugih manjših glasbil.

Križanke so prestale test 'slikovitosti'
Izdali so že kar lepo število albumov, nazadnje Ghost of a Rose (2003), The Village Lanterne (2006) in Winter Carols (2006). Še najraje nastopajo v starih gradovih ali kako drugače zgodovinsko navdahnjenih prizoriščih, kar tudi pomeni, da je večji del njihove publike na stari celini. Postali so celo tako uspešni, da je vzklil še en bend, ki preigrava samo njihove priredbe - Renaissance Night.