Foto:
Foto:

Rdečo ostrigo so pretresli trdi hardcore ritmi.

Na gostovanje v Škofjo Loko so namreč 19. 2. prišle tri zasedbe, katerih skupna točka je preigravanje hardcore glasbe. Pri tem ima največ izkušenj ena od novogoriških skupin, Enterat., tudi člani druge skupine Evenrain imajo za seboj že kar nekaj glasbene kilometrine, medtem ko so člani skupine A Testimony Of Failure, ki deluje na relaciji Celje-Ljubljana-Rakek še bolj na začetku svoje glasbene poti.

Entreat. se lahko pohvali z novim albumom Deincubation, ki je izšel pred kratkim. Od njihovih prejšnjih izdelkov se loči po agresivnejših vokalih, bolj metalsko nastrojenih kitarah in nekoliko nežnejših melodijah, ki jih prispevajo clean kitare, a še vseeno ne gre oporekati njihovi najbolj splošni oznaki. Naslov albuma kaže na nov pogum skupine, da se poda iz varovanega okolja in sledi novim smernicam, se prepusti novim vplivom. Novo moč so se odločili dati besedilom, ki jih veže le ena nit, in to je deinkubacija.

Pot skupine Evenrain še ni tako dolga, da bi skupina imela svoj album, saj so fantje moči združili šele lani aprila. Njeni člani so se že pred tem kalili v različnih glasbenih zasedbah. Svojo glasbo so opisali kot "hiter in melodični death metal v stilu Dimension Zero/At The Gates/Darkest Hour, besedila pa so neka samoreflekcija in dokaj ekspresionistična, kar predstavlja svojevrsten kontrast agresivnemu in direktnemu glasbenemu izrazu."

Najbolj nepopisan list pa je skupina A Testimony Of Failure, ki jo večinoma sestavljajo 18-letni glasbeni zanesenjaki, ki prisegajo na energičen metalcore z obilo mosh norije. Radi se pohvalijo predvsem po kritičnih besedilih, ki naj bi jih v tej glasbeni zvrsti primanjkovalo, poseben ton njihovim nastopom pa data tudi dva pevca, ki poskrbita za energičen nastop.