Slon in Sadež Foto: RTV SLO
Slon in Sadež Foto: RTV SLO

Jurčkov oder sta 27. 6. zasedla Igor Bračič alias Sadež (kitara, flavta, tolkala, vokal) in Jure Karas oziroma Slon (kitara, violina, bobni, tarabuka, tapan, vokal). Duet, ki se je slovenski javnosti priljubil s humorno-satiričnimi besedili in glasbo, ki bi jo lahko označili za sodobno uglasbeno kritiko slovenske družbe.

Z delovanjem sta začela na ljubljanskem festivalu Ana Desetnica leta 2001, širšemu občinstvu pa sta postala znana predvsem z uspešnico Taliban Reggae, ki sta jo tedaj posnela bolj za šalo kot zares. S to zvrstjo sta našla nišo v slovenskem glasbenem prostoru, Taliban Reggae pa se je takoj 'prijela'. Na različnih prizoriščih sta gostovala tudi z glasbeno predstavo Kabare, ki sta jo predstavila tudi v spremljevalnem programu Borštnikovega srečanja 2002.

Slon in Sadež sta predstavila tudi že uveljavljene skladbe kot so Rožica, Reper in Fantastičnih 5, sicer pa so obiskovalci festivala Lent lahko prisluhnili tudi projektu Kabare 2. Gre za zgodbo o uspehu dveh preprostih ljudi, v kateri lahko prepoznamo avtobiografske prvine, lahko pa se vanjo poglobi tudi vsak gledalec sam.