Foto:
Foto:

Že petič zapored se je na svojevrstnem državnem prvenstvu oziroma na Festivalu kreativnih kitaristov v dvorani Primskovo v Kranju zbrala šesterica kitarskih virtuozov, ki so se 28. 10. spoprijeli za naziv najboljšega kitarista večera. Zmagovalec na prestolu kitarske slave ni le nadomestil lanskega zmagovalca Matjaža Steržeta iz skupine Wellblod, ampak je domov odnesel tudi denarno in malo bolj umetniško nagrado. Zadnjo je izdelal umetnik Jože Volarič, ki si je kot primerno darilo kitarskim virtuozom zamislil kipec nagca.

Žirija je vsakemu od šestih kitaristov odredila 15 minut, v katerih lahko predstavi vse svoje kitarsko znanje in trike za izboljšanje "umetniškega vtisa" nastopa. Znanih je že šest tekmovalcev. To so Mijo Popović iz skupine Pomaranča, Uroš Planinc iz zasedbe Levitan, Marko Matjašič - Jimi, ki s svojim kitarskim znanjem bogati glasbo skupine Jimi & the EasyWalkers, Jure Koncilja, ki spremlja Majo Missoni in Piko Božič, Matej Magajne iz Feedbacka ter Bojan Jurjec, ki se je po kitarskih strunah nekoč sprehajal v skupini Heat.

Za ogrevanje ozračja v dvorani Primskovo je poskrbela zasedba Jimi & the EasyWalkers, temperatura pa se je povzpela do vrelišča, ko je nastopil vrhunec dogajanja (poleg razglasitve zmagovalca seveda) - nastop domačih rockovskih legend Šank Rock. Organizatorji dogajanja v okviru šeste izvedbe Festivala kreativnih kitaristov niso omejili na glasbeno izražanje, ampak so se odločili ustvariti celovito podobo prvin, ki navdušujejo vse prepričane rockerje.

Zato so se na prizorišču pojavili tudi člani motorističnega kluba Frising Riders iz Škofje Loke, pod vodstvom Vite Osojnik pa jeo zaživel modni spektakel plesne skupine Mana, ki je predstavil "odbito" rockovsko ekstravaganco.