Polona in Gušti predstavljata skupni album GP. Foto: Ivan Ilić
Polona in Gušti predstavljata skupni album GP. Foto: Ivan Ilić

Glasbenikoma smo prisluhnili 4. 11. , ko sta predstavila svoje vse bolj priljubljeno glasbeno ustvarjanje, ne le iz albuma GP, ampak sta se spomnila tudi skupnega prispevka iz precej odmevne plošče Dolce Vita.

Album Dolce Vita je Gušti, nekdanji član rockskupine Big Foot Mama, izdal leta 2002, pri njenem nastanku pa je sodelovalo kar nekaj glasbenih imen, med katerimi so tudi Buda (Elvis Jackson), Bajaga, Tomi M. (Siddharta), Aleš Hadalin, Anđa Marić, Alya in Borut Marolt (Prisluhnimo tišini), nase pa je opozorila tudi sveža glasbenica Polona Kasal. Pevka je z Guštijem nadaljevala uspešno sodelovanje na raznih koncertnih nastopih, januarja letos pa sta izdala že prvi skupni album GP.

Iz tega sta najprej predstavila skladbo in video D Dan, nato pa pesem Makova polja. Za svoj nastop v Orto baru pa sta pripravila izbor, ki predstavlja glasbo tako prve kot druge plošče v popolnoma novi luči. Večji poudarek naj bi bil zlasti na koncertni izvedbi.

Na odru se bodo poleg Guštija (kitara, vokal) in Polone (vokal) predstavili še Peter Dekleva (kitara), Tony Montana (bas), Andrej Zavašnik (bobni) in Luka Jamnik (klaviature).