Primer DJ Umek ali tudi zvezdniki prostovoljno delajo za silvestrovo. Foto: Media Group
Primer DJ Umek ali tudi zvezdniki prostovoljno delajo za silvestrovo. Foto: Media Group

Z verjetno najatraktivnejšim programom so 31. 12. postregli v izolskem klubu Ambasada Gavioli. Organizatorjem je namreč uspelo prepričati nekaj najvidnejših sooblikovalcev slovenske plesne scene v zadnjih letih. Med njimi je med slovenskimi DJ-ji mednarodno najbolj uveljavljen DJ Umek, ob njem pa so nastopili tudi Aleksij, Eddie F, Ian F in drugi.

Umek v središču pozornosti ni bil le zaradi večletne uspešnosti svojega delovanja, pač pa tudi zaradi svojih najnovejših podvigov. Njegov najnovejši singel Posing As Me, za katerega so videospot predvajale (in ga še predvajajo) tudi slovenske televizijske postaje, lahko označimo tudi kot Umkovo orožje za osvajanje širših množic. Pesem, ki napoveduje Umkov novi album, dokazuje, da Umek ni le "tehno purist", ampak je pripravljen v svojo produkcijo vnesti tudi vplive drugih žanrov.

Trenutno aktualni singel je v bistvu tretji Umekov "sprehod" v večjemu številu ljubiteljev glasbe ljubo glasbeno pokrajino. Že prej smo Umka spoznali kot "predelovalca" skladb skupine Siddharta in kot avtorja odmevnega remiksa pesmi Tanz mit Laibach skupine Laibach.