T. B. F. so pometli z letošnjo konkurenco na porinih. Foto: Menart
T. B. F. so pometli z letošnjo konkurenco na porinih. Foto: Menart
'Organska' zasedba Elemental. Foto: Menart

T. B. F. slovijo po verzni virtuoznosti in žanrski pestrosti, člani zasedbe pa so znani tudi po svojevrstnem izvirnem humorju. Njihovo kakovost in priljubljenost potrjuje tudi to, da so absolutni zmagovalci letošnje, 15. podelitve uglednih hrvaških glasbenih nagrad porin, saj so jih prejeli največ od vseh, kar šest. Elemental so s svojim novim pristopom, ki so ga nekateri poimenovali "organic", na hrvaškem glasbenem prizorišču pustili izjemen pečat. Kot poseben gost pa bo nastopil 28-letni hiphoper iz Ljubljane, ki se imenuje Fidži.

Public Enemy in imeli mnogo koncertov po Sloveniji in sosednjih državah. Toda na vrhuncu uspeha je Fidži skupino zapustil. Za nekaj časa je zapustil glasbo, vendar je kmalu ugotovil, da brez nje pač ne gre.

Z bratom je ustanovil v raperskih krogih že znano hiphopzasedbo Ironic Tronic, pri kateri sta za glasbo skrbela DJ Borka in DJ Umek, za produkcijo pa legendarni producent Iztok Turk. Zdaj pa je začutil potrebo po samostojnem ustvarjanju. Njegov prvi singel z naslovom Umor v Disku se že vrti na radijskih postajah.