Festival predčasno odpira vrata multimedijskega centra K. R. I. K. Foto:
Festival predčasno odpira vrata multimedijskega centra K. R. I. K. Foto:

Gledališka predstava, ki je bila na sporedu 28. 4., je del velikega predotvoritvenega festivala pred prvomajskimi prazniki, s katerim so (neuradno) odprli nove mladinske prostore na murskosoboškem gradu K. R. I. K. (Klub razvoja in kulture). Uradno odprtje novega multimedijskega centra K. R. I. K. bo v začetku maja.

KD Priden možic se bo predstavil s še eno gledališko predstavo, in sicer Milena Zupančič v tej predstavi ne igra. V petek zvečer se bo začel tudi glasbeni del festivala, najprej pa se bodo predstavili Stekli psi, varaždinska izvajalka Diyala in Radenčani Bleed On. Na festivalu se tradicionalno predstavljajo tako pomurski glasbeni izvajalci kot tudi predstavniki iz drugih koncev Slovenije pa tudi iz tujine.

Na festivalu bodo zastopani tudi predstavniki rokenrola; predstavil se bo duo Kweefpossum, ljubljanski garažni rockerji The Real Things in češka country blues skupina Atlantic Cable. Vrhunec bo koncert hrvaškega post power punk tria Death Disco in prekmurskih rockerjev Psycho-Path.