V Novem Sadu se obeta obilica glasbe in zabave. Foto: EPA
V Novem Sadu se obeta obilica glasbe in zabave. Foto: EPA
Že malce pozabljeno skupino Prodigy bo mogoče videti prvi dan Exita. Foto: EPA
Tudi elektropopovski zvoki bodo prisotni.

Sedmo leto Exita so odprli elektronski veljaki The Prodigy, na več kot 20 odrih pa se bo v štirih dneh po napovedih organizatorjev zvrstilo približno 600 izvajalcev. Trdnjava sprejme približno 45.000 obiskovalcev, vendar je tudi letos pričakovati, da bo število udeležencev množičnega rajanja v namišljeni državi "State of Exit" veliko višje.

Od družbene kritike do zabave
Exit, ki je danes predvsem glasbeni festival, je imel sicer od začetka drugačno poslanstvo, saj je bil nekakšen idejni odgovor mladih Novega Sada na stanje v srbski družbi. Danes je to prireditev, namenjena mladim, bolj neobremenjenim generacijam, ki se na največjem jugovzhodnem evropskem festivalu družijo že vrsto let.

Obeta se veliko znanih obrazov
"Main stage" na Petrovaradinski utrdbi, ki sprejme okoli 35.000 obiskovalcev, bodo poleg znanih "firestarterjev" The Prodigy pretresli še Beastie Boys, Snoop Dogg, Lauryn Hill, Robert Plant, Wu-Tang Clan, Basement Jaxx, LTJ Bukem, Cansei De Ser Sexy in Groove Armada. Za plesne ritme bodo poskrbeli svetovni DJ-ji: John Digweed in Richie Hawtin, Roger Sanchez, Trentemoller Live, Eric Prydz, Green Velevet, Paul Woolford, Sebastien Leger, Magda in Justin Martin.

Več o lanskem Exitu si preberite tukaj.
Nastopili bodo tudi Slovenci
Med slovenskimi izvajalci bodo nastopili new-wave elektropopovska zasedba Melodrom in metalci Kaoz, močna pa bo zasedba DJ-jev, članov ekip Astrodisco, Illegal, Intosomething in Supreme. Plesišče bodo na noge dvignili Markoman & Tsunami, Tion aka Luygi Van, Borka, Krizs, Bizzy, PlankTon in Daniel Gloomy.

Kampiranje ob Donavi
Po trdnjavi so posuta še druga prizorišča, kjer bo mogoče prisluhniti široki glasbeni paleti, od pomirjujočega minimala prek reggaeja do trših ritmov. Za obiskovalce je ob Donavi urejen kamp, kjer bodo za dobro vzdušje pred večernim vzponom na festivalsko prizorišče tudi čez dan poskrbeli DJ-ji.