Še dobro, da je bil Tomov krušni oče mornar! Foto: Kinodvor
Še dobro, da je bil Tomov krušni oče mornar! Foto: Kinodvor

To je na lastni koži dobro izkusil Jacques-Remy Girerd, ki je Prerokbo žab ustvarjal šest let. Dve leti je potreboval za pisanje scenarija, pri katerem sta sodelovala še Antoine Lanciaux in Iouri Tcherenkov, 36 mesecev je porabil za produkcijo, v kateri so se na povprečen dan lahko veselili osmih do desetih sekund filma, eno leto pa je vzela postprodukcija. Kakšen je izdelek, ki je posledica prizadevnega dela več kot 200 ljudi, si je bilo 23. 12. mogoče ogledati v Kinodvoru v Ljubljani.

Glavni junak prvega celovečernega filma iz studia Folimage je deček Tom, ki živi na koncu sveta, na kmetiji vrh hriba, v varnem zavetju ljubečih krušnih staršev - umirjenega in modrega nekdanjega mornarja Ferdinanda in temperamentne Afričanke Juliette. Odraščanje mu krajša soseda Lili, hčerka lastnikov živalskega vrta. Življenje pa se tako Tomu kot njegovi družini in Lili močno zaplete, ko se Lilijina starša odpravita na krajše potovanje ter skrb za živali prepustita Tomu in njegovi družini.

Kaj boljšega za otroka kot veliko pravih igrač? A starešina žab jima kmalu pokvari brezskrbno veselje, ko jima napove 40 dni nenehnega deževja. Veter na nebu zbira črne oblake in s prvimi kapljami se začne neverjetna dogodivščina, v kateri ne manjka težkih preizkušenj.