Skupina je nastala leta 1999. Foto: KUD France Prešeren
Skupina je nastala leta 1999. Foto: KUD France Prešeren

Skupina, ki si je ime nadela po prometnem znaku, na katerem je napisano ime naselja Vodruž pri Šentjurju, sami pa so črke le obrnili na glavo, se bo 25. 4. ob 22.00 predstavila na odru ljubljanskega KUD-a Franceta Prešerna.

Skupina je nastala februarja 1999 in začela glasbeno ustvarjanje. Značilno zanje je vonj zadimljenih kitar, činel, tipk, vsi vremenski pojavi, h glasbi pa dodajajo cel kup najrazličnejših skušnjav in malenkosti. Člani zasedbe Žurdov (sestavljajo jo pevec Marko Tuhtar, bobnar Klemen Podgoršek, basist David Zupanc, kitarist Jernej Podgoršek, kitarist in spremni vokalist Simon Spreitzer in Peter Šmid na klaviaturah in ropotalih) v svoji glasbi govorijo z zvoki in besedami svojega vsakdanjega jezika.

Šentjurčani so leta 2003 na državnem tekmovanju slovenskih in zamejskih rockovskih skupin v Lendavi zmagali in si prislužili snemanje dveh demoposnetkov v ljutomerskem studiu. Uspešni so bili tudi na festivalu Šouricka 2005, kjer so prav tako zmagali in za nagrado posneli videospot in singel za pesem LaLaLaj.