Performans skupine je tudi paša za oko. Foto: Rechenzentrum
Performans skupine je tudi paša za oko. Foto: Rechenzentrum

Gre za trio, ki ga sestavljajo Christian Conrad (zvok), Lillevan (vizualije) in Marc Weiser (zvok), slovenskemu občinstvu pa se je s performansom Go Southeast! predstavil 8. 10. v galeriji Kapelica. Umetniška skupina s svojim delovanjem ustvarja vizualni projekt, prek katerega išče nove možnosti, ki jih ponuja produkcija zvočnega in vizualnega gradiva, in njihovo prepletanje z raziskovanjem predstavitvenih oblik. V procesu nastaja in se reproducira stalni dialog med zvokom in sliko.

V predstavitvi performansa kolektiva pa lahko preberemo, da "parametri nastopov v živo, ki so včasih improvizacijski, včasih moteči, drugič melanholični, ugajajoči ali pa agresivni, izhajajo iz samega projekta in tvorijo nenehno razvijajoče se organske oblike."

Performans organskih oblik
V predstavitvi performansa pa lahko preberemo, da parametri nastopov v živo, ki so včasih improvizacijski, včasih moteči, drugič melanholični, ugajajoči ali pa agresivni, izhajajo iz samega projekta in tvorijo nenehno razvijajoče se organske oblike. Na dozdajšnjih turnejah pa so oblikovali nov program, pri katerem se jim je pridružil tudi berlinski glasbenik schneider TM. Nekdanji moderator na televiziji Viva in indirockovska zvezda popestri njihov nastop, prek njega pa širijo glasbeni spekter Rechenzentruma s sodobnimi elementi iz t. i. nojza, popa in rocka.

Svoje gradivo Rechenzentrum izdajajo na različnih formatih, tako so se podpisali že pod animacije, 'quicktime' filme in DVD-je.