Plakatna galerija TAM-TAM: deset domačih oblikovalcev, ki so navdušili na mednarodnih tekmovanjih

TAM-TAM-ova Plakatna galerija Figovec do 5. septembra ponuja na ogled izbor 20 plakatov deseterice slovenskih oblikovalcev, ki so v zadnjem desetletju odnesli nagrade z različnih mednarodnih tekmovanj. Med drugim so bili ovenčani z nagradami, kot so ADCE (Art Directors Club of Europe), Graphis Poster Annual in Tokyo TDC Annual Awards.

Razstava, ki predstavlja zgolj delček vseh v tujini nagrajenih plakatov slovenskih oblikovalcev, kljub temu dovolj pestra in raznolika, da nudi vpogled v kreativno in inovativno ustvarjanje, prepoznano tudi izven naših meja, so zapisali pri TAM-TAM Inštitutu.

S pozivom pospremljena razstava nagrajenih del
"Podatki o nagrajencih v tujini so težko dostopni, saj ni enotnega kanala, ki bi nagovarjal tako imenovano plakatno oblikovanje kot tudi oblikovanje nasploh. V TAM-TAM-u si bomo zato še naprej prizadevali za tovrstne razstave, ki bodo skrbele, da bodo mednarodni uspehi slovenskih oblikovalcev odmevali tudi v slovenskem medijskem prostoru," je ob razstavi dejal Tomaž Drozg, direktor TAM-TAM Inštituta.

Tudi zato omenjeni inštitut poziva oblikovalce, ki so v zadnjem desetletju s svojimi plakati prepričali mednarodne žirije, naj jim pošljejo svoje nagrajeno delo, pospremljeno s seznamom mednarodnih lovorik.

Posnetek z odprtja razstave na prostem, ki si jo je mogoče ogledati do 5. septembra. Foto: TAM-TAM Inštitut
Posnetek z odprtja razstave na prostem, ki si jo je mogoče ogledati do 5. septembra. Foto: TAM-TAM Inštitut