Cat Jugravu. Foto: Kino Šiška
Cat Jugravu. Foto: Kino Šiška

Predstavlja se s performansom in razstavo. Rave performans Trans(myth) Me Baby One More Time, ki se bo v Katedrali Kino Šiška začel ob 21. uri, je nastal v sodelovanju z lokalnimi trans in kvir osebnostmi ter združuje slovensko/slovansko kvir mitologijo in folkloro. Zamišljen je kot potopitvena izkušnja, ki je namenjena vsem, njen cilj pa je spodbujati zdravljenje, samospoznavanje in skupnost.

Pod kostumografijo rave performansa se podpisuje Hristijan Nashulovski. Za živo glasbo bosta poskrbela DJ Death Obsession iz Avstrije in Andrei Raicu iz Romunije.

Za radikalno skrb in kolektivno poslušanje
Pred performansom so v Kameri Kina Šiška odprli istoimensko razstavo, ki je del procesualnega umetniškega dela, sestavljenega iz avdiovizualne dokumentacije, in torej ne stoji kot reprezentacijski objekt, temveč kot dokaz nastanka in obstoja začasne mikroskupnosti. Dokaz potovanja do sebe spodbuja in krepi kolektivno poslušanje, zdravljenje in radikalno skrb.

Razstava in performans je nastal v organizaciji Galerije Škuc, SCCA-Ljubljana, Zavoda TransAkcija in Kina Šiška. Celoten izkupiček od prodaje vstopnic za rave perfmans bo namenjen Zavodu TransAkcija.

Cat Jugravu je nebinarna_ LGBTQIA+-aktivistka_, ustvarjalka_ gledališča, piska_ poezije in drag performerka_. Rojena_ je leta 1991. Študirala_ je gledališko igro na univerzi za gledališče in film v Bukarešti, kjer je tudi diplomirala_. Pozneje je magistrirala_ na salzburškem Mozarteumu. Od leta 2018 je soustanoviteljica_ in umetniška vodja_ ansambla Queerdos v Berlinu. Njeno_ delo se osredotoča na gradnjo skupnosti, somatsko umetniško terapijo in metodologijo generativnega gledališča.