Nik Simšič je najboljši igralec Olimpije na začetku sezone. Odlično se je ujel z Rokom Kaplom in Chrisom Doderom. Preostali tujci bodo morali pokazati precej več. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Simšič je najboljši igralec Olimpije na začetku sezone. Odlično se je ujel z Rokom Kaplom in Chrisom Doderom. Preostali tujci bodo morali pokazati precej več. Foto: www.alesfevzer.com

Zug je v pretekli sezoni uprizoril izjemno vrnitev v finalu švicarskega prvenstva. Proti Zürichu je zaostajal že z 0:3 v zmagah (2:3, 1:2, 1:2), potem pa je dobil preostale štiri tekme (4:1, 4:1, 2:0 in 3:1).

"Vsako leto želimo osvojiti Ligo prvakov. Imamo možnosti, a tekmeci so zelo močni in na vsaki tekmi moraš biti brezhiben," je povedal Dan Tangnes. 43-letni norveški strokovnjak je lahko zelo zadovoljen s startom v letošnjo sezono Lige prvakov, saj ima Zug že 11 točk in zanesljivo vodi v skupini B.

Prvi vratar Leonardo Genoni je branil na treh tekmah, Luca Hollenstein pa na eni. Branilec Niklas Hansson je zbral že osem točk (dva gola in šest podaj), med napadalci je najučinkovitejši Brian O'Neill (dva gola in pet podaj).

Olimpija se je zelo dobro upirala Turkuju na obeh tekmah (2:3 in 2:4), proti Wolfsburgu pa je bila popolnoma nemočna (1:7 in 0:4). Zmaji nimajo več možnosti za napredovanje, želja je kakšna točka proti Švicarjem, a ta bo zelo težko dosegljiva.

Zmaji še drugič letos boljši od Fehervarja

Končno dvakrat zadeli ob prednosti igralca več
V nedeljo so Ljubljančani po hudem boju premagali Fehervar s 4:3 po podaljšku. Odločilni zadetek je dosegel Aleksandar Magovac v 62. minuti ob prednosti igralca več. Proti Madžarom so dosegli prva dva zadetka ob prednosti igralca več v tej sezoni. Odigrali so 22 "power playev", a do nedeljskega večera, ko je v prvi tretjini zadel Rok Kapel, niso zadeli niti enkrat. Niso pa najslabši v tej prvini igre, Dunaj v 25 poskusih z igralcem več še ni zatresel mreže.

Šivic upa, da bo obisk pravi
"Manjka nam kakovostnih treningov, ker je ritem tekem tako zgoščen. Zug mora biti magnet za gledalce. Boljšega tekmeca v Ljubljano ne moremo pripeljati. Če to ni zadosten razlog, da gledalci pridejo v Tivoli, potem pa res ne vem. Zug ima bogato zgodovino, veliko vlagajo v ekipo, ki je zares močna. To bo spektakel. Upam, da bo več gledalcev, kot na zadnjih tekmah Lige IceHL. Švicarji želijo dobiti Ligo prvakov v tej sezoni in nikogar ne bodo podcenjevali," je poudaril trener Mitja Šivic, ki ga je na zadnjih dveh tekmah navdušil vratar Anthony Morrone.

Branilec Aleksandar Magovac je z močnim strelom od daleč odločil tekmo proti Fehervarju v podaljšku. Foto: www.alesfevzer.com
Branilec Aleksandar Magovac je z močnim strelom od daleč odločil tekmo proti Fehervarju v podaljšku. Foto: www.alesfevzer.com

Magovac: S tremi zmagami se je lažje lotiti velikega izziva
"Proti Fehervarju smo doživeli kolaps v drugi tretjini, ko smo prejeli tri zadetke. Vrnili smo se v zadnji tretjini, nato pa je bilo treba v podaljšku unovčiti gnečo pred njihovimi vrati. Uspelo mi je doseči odločilen zadetek. To je bila odlična tekma za našo samozavest. V sredo nas čaka res zahteven tekmec in s tremi zmagami bo lažje igrati proti Zugu. Veselim se že tega velikega izziva. Imamo res naporen ritem tekem, a vsi se želimo dokazati v Ligi prvakov. Ogledali smo si tekmi Zuga s Turkujem in Wolfsburgom. Nadigrali so vse tekmece v naši skupini," je razmišljal Magovac.

Simšič: Čaka nas najtežja tekma v sezoni
Nik Simšič je bil najboljši igralec tekme proti Fehervarju. V Ligi IceHL je najboljši strelec Olimpije s tremi goli in tremi podajami. "Zug ima res kakovostne igralce. Vse tekme so dobili. Čaka nas najtežja tekma v letošnji sezoni. Ne smemo delati napak, saj vsako Švicarji kaznujejo."

Olimpija bo zadnjo tekmo v Ligi prvakov odigrala 12. oktobra v Zugu.


Skupina B, 5. krog, sreda ob 19.15:
SŽ OLIMPIJA – ZUG
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

TURKU – WOLFSBURG

Vrstni red: Zug 11, Wolfsburg 7, Turku 6, SŽ Olimpija 0 točk.


Sreda, 12. oktobra, ob 18.00:
WOLFSBURG – TURKU

Ob 19.45:
ZUG – SŽ OLIMPIJA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

V Tivoli prihajajo neporaženi Švicarji