A župan Benetk Luigi Brugnaro ni varčeval s kritikami. Neznanega predrzneža je označil za "idiota" in ob tem na Twitterju zapisal, da bi mu dal "potrdilo o neumnosti in veliko udarcev".

Fotografija in videoposnetek moškega, ki s strehe hiše skače v vodo, sta na družbenih omrežjih v hipu postala viralna. A župan je posvaril, da bodo moškega takoj, ko ga identificirajo, aretirali, enaka kazen pa čaka tudi njegovega prijatelja, ki je nespametni podvig posnel in objavil.

Župan je še dejal, da je v hišo, s strehe katere je skočil moški, že poslal policijo, da bi preverila, kako je moškemu sploh uspelo vstopiti v zasebno stanovanjsko hišo in se za povrh še povzpeti na streho. "S tem skokom je tvegal svoje življenje, za kar mora dobiti primerno kazen. Ljudje ne razumejo, kakšno nevarnost s svojimi dejanji predstavljajo za naše mesto. Kaj bi se zgodilo, če bi ravno v tistem trenutku po kanalu pripeljal čoln?" se je še pridušal Brugnaro, ki je prepričan, da je šlo za tujega turista.

"Turisti v Benetkah počnejo vse mogoče neumnosti in to le zaradi nekaj všečkov na omrežjih. Prosim, ne ustrezite jim, mi pa bomo uporabili vsa pravna sredstva, da jih kaznujemo," je še dodal.

Lani se je 40 ljudi v kanalih kopalo

V Benetkah imajo pogosto težave z neotesanimi turisti. Lani so aretirali več kot 40 ljudi, ki so skočili v vodo in se kopali v znamenitih mestnih kanalih – nekateri celo goli. Moškega so nedavno aretirali, ker se je po Velikem kanalu deskal, dva francoska turista pa sta oktobra sredi noči ukradla gondolo.