Tako kot že marsikje drugod po svetu, predvsem v Združenih državah Amerike pa tudi v Evropi, se tudi v Sloveniji vse več ljudi odloča za najem sodobne opreme in naprav, med drugim tudi za najem tiskalnika, saj se je izkazalo, da je najem precej cenejši od nakupa in vzdrževanja lastniške naprave.

Zakaj se odločiti za najem tiskalnika?

1. Ker hočemo biti prijazni do okolja

Poznamo vrsto dobrih podjetij in podjetnikov, ki se zavedajo pomena skrbi za okolje in z najemom opreme zagotovo pripomorejo k varovanju narave. Saj vemo, kje po navadi končajo odsluženi stroji, računalniki, tiskalniki in druga elektronska oprema. In vemo tudi, kolikšen je čas razgradnje delov teh naprav. Da ne govorimo o tem, koliko se takšnih naprav danes nahaja v naši okolici, saj že skoraj ni hiše, ki ne bi imela vsaj enega računalnika, enega tiskalnika, televizorja, mobilni telefon pa je tako ali tako glavna oprema že osnovnošolcev. In če tiskalnika ne bomo kupili, ga ne bo potrebno, ko bo odslužil, odpeljati na odpad ter s tem onesnaževati okolja, zato je to že en zelo dober razlog za najem tiskalnika.

2. Ker hočemo privarčevati pri investiciji v opremo

Drugi razlog za najem tiskalnika pa so seveda stroški. Podjetja, ki pri svojem delu potrebujejo sodobne, zmogljive in kvalitetne tiskalnike ter zlasti multifunkcijske naprave, ki združujejo tiskalnik, fotokopirni stroj, skener in telefaks, vedo, da takšne naprave niso poceni. Da se izognejo začetnim visokim stroškom, se odločijo za najem tiskalnika oziroma multifunkcijske naprave. S tem privarčujejo pri začetni investiciji, prihranek pa se pozna tudi kasneje, saj podjetja, ki dajejo naprave v najem, po navadi tudi skrbijo za njihovo brezhibno delovanje, jih po potrebi servisirajo in v primeru okvare nadomestijo z nadomestno napravo. Ne le, da na ta način prihranimo denar, ampak tudi čas, saj lahko nemoteno delamo naprej, kljub okvari našega tiskalnika in se izognemo čakanju in drugim skrbem glede popravila ali nemara nabave nove naprave.

3. Ker hočemo imeti čim nižje stroške z uporabo in vzdrževanjem

Tretja stvar, ki je pozitivna, če se odločimo za najem tiskalnika je, da nam podjetje, ki nam da tiskalnik v najem, zagotovi tudi potreben material za delovanje tiskalnika. Oni nam priskrbijo potrebne kartuše, tonerje in barve, ustrezne za naš tiskalnik, lahko tudi ustrezen fotokopirni papir. Tako bomo dobili material po ugodni ceni, hkrati pa smo lahko brez skrbi glede kvalitete, saj nam bodo zagotovo priskrbeli material, ki je najboljši za določen tiskalnik. Najemnino bomo plačali po dejanski uporabi (po navadi po številu izpisanih oziroma kopiranih dokumentov), lahko se dogovorimo za pavšalno ceno ali pa plačujemo mesečni najem. Najemnina po navadi vključuje tudi kompletno servisiranje tiskalnika – od zagotavljanja potrošnega materiala, obdobnih servisov in pregledov, do popravil okvar ... Naši stroški se lahko tako znižajo tudi za okoli 30 %.

4. Ker lahko hitro pridemo do nove, sodobne opreme

In, ne nazadnje, je najem tiskalnika pametna odločitev, saj vemo, da se tehnologija nenehno izboljšuje in spreminja. Če se odločimo za najem tiskalnika, ga bomo lahko brez velikih stroškov in pretresov, v primeru, da se na trgu pojavijo boljše, za nas ustreznejše naprave, zamenjali za novega, sodobnejšega, ki ga lahko zopet najamemo, lahko pa se odločimo tudi za nakup. Pri tem ne smemo pozabiti, da nam podjetje, ki nam je omogočilo najem tiskalnika, tega po preteku najemnega obdobja, lahko pa tudi že prej, odproda, in to po navadi po zelo ugodni ceni.

Podjetje Fiteh in najem tiskalnika

Na slovenskem trgu najdemo že kar nekaj podjetij, ki dajejo opremo v najem. Eno izmed podjetij, ki se poleg prodaje in servisiranja tiskalnikov in računalniške opreme ukvarja tudi dajanjem tiskalnikov in opreme v najem, je podjetje Fiteh. Pri njih, poleg tega, da nudijo pestro izbiro tiskalnikov in računalniške opreme priznanih blagovnih znamk, kot so Canon, Lenovo, Dell, Microsoft, Asus, poskrbijo za strokoven, celovit in predvsem hiter servis. Najem tiskalnika in računalniške opreme vam uredijo hitro in ugodno, stroške vzdrževanja in najem pa lahko plačate z večmesečnimi obroki (12, 24, 36, 48 ali 60 obrokov). Ko se najem tiskalnika izteče, lahko tiskalnik odkupite po ugodni ceni ali pa se odločite za najem novega, sodobnejšega tiskalnika. Njihova prioriteta je zadovoljni kupec, zato so njihove storitve celovite in strokovno izvedene, naprave, ki pa jih prodajajo ali dajejo v najem, pa visoke kakovosti in prijazne do uporabnika.

Kaj pa kratkoročni najem tiskalnika?

V primeru, da organizirate kakšen seminar, kongres ali kakšen drug dogodek, kjer boste potrebovali tiskalnik ali drugo opremo le za kakšen dan, par dni ali teden, se lahko odločite tudi za kratkoročni najem. Ta možnost bo za vas zagotovo najbolj enostavna in hkrati najbolj ugodna. Plačali boste dogovorjeno najemnino, imeli najeto napravo v najemu dogovorjen čas in jo nato lepo vrnili najemodajalcu. In s tem bo zadeva za vas zaključena, brez dodatnih skrbi in stroškov.

Upamo, da smo vas prepričali, da se boste tudi vi odločili za najem tiskalnika. Če pa ne, pa vsaj razmislite o tej možnosti. Splača se, verjemite.