Foto: Samsung
Foto: Samsung

A pogosto se nato se zgodi, da na mah pogledajo več delov serije naenkrat. Razkrivamo vam, katerih dobrih serij ne gre spregledati v letu 2022 in na katerih televizorjih bo izkušnja gledanja kar najboljša.

Kaj na ekrane prihaja letos?

Po podatkih spletnega portala IMDB so najbolj pričakovane serije leta 2022 tri. Prva je znanstvenofantastična serija “Halo”, ki je priredba priljubljene videoigre. Čeprav bo serija postavljena v vesolje igre, bo raziskovala nove zgodbe postavljene v epski spopad iz 26. stoletja med človeštvom in tujo grožnjo, znano kot Covenant. V šestih epizodah prihaja tudi serija “Obi-Wan Kenobi”. V njej bo zaigral Ewan McGregor, ki je po pisanju omenjenega portala končno dobil vlogo, za katero se zdi, da je rojen. Zgodba se odvija deset let po dogodkih iz Epizode III Vojne zvezd in se osredotoča na čas, ko je Obi-Wan na Tatooinu pazil na mladega Luka Skywalkerja. Tretja najbolj pričakovana serija leta je “House of the Dragon”. Predzgodba serije Igra prestolov bo gledalce popeljala približno 300 let v preteklost, na začetek vladavine hiše Targaryen nad sedmimi kraljestvi. Serija temelji na romanu Georgea R. R. Martina "Ogenj in kri" imela pa naj bi 10 epizod.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Za posebne učinke potrebujemo poseben televizor

Da bi lahko zares uživali v vsebinah ustvarjalcev, potrebujemo tudi tehnologijo, ki jih prikaže tako, kot so si jih zamislili režiserji in ostali ustvarjalci. Televizorji Samsung Neo QLED 8K 2022 gotovo sodijo v kategorijo najboljših televizorjev na tržišču. Linija vključuje funkcije, ki ustvarjajo najbolj "realistične" prizore doslej, s čimer kakovost slike prehaja na povsem novo raven. S posodobljenim nevronskim kvantnim procesorjem 8K, novo funkcijo povečanja ločljivosti z umetno inteligenco in novo aplikacijo za kalibracijo postane izkušnja gledalca izjemno resnična.

Nadgrajena slika z umetno inteligenco nevralnega Quantum procesorja 8K vsebini doda neverjetno globino in ostrino. Profesionalna Quantum Matrix tehnologija prinaša izjemno zmanjšanje prekomerne osvetljenosti slik z inovativnimi drobnimi Quantum Mini LED-lučmi, ki natančno nadzorujejo svetlobo in zagotavljajo natančno osvetlitev globlje črnine. Quantum HDR 32x tehnologija ujame najmanjše podrobnosti v bogatih in natančnih barvah ter globljem kontrastu. Da lahko uživate v vseh podrobnostih omogoča HDR10+, ki dinamično kartira tone in prilagaja barve posameznemu prizoru. Milijardo odtenkov natančnih barv pa omogoča tehnologija kvantnih pik v nano velikosti, ki gledalcu prinašajo 100-odstotni obseg barv v vsem, kar gleda.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Kakovost zvoka kot v kinematografu

Še tako dobra slika pa potrebuje tudi odličen zvok, sicer izkušnja ne more prinesti popolnega zadovoljstva. Televizorji Neo QLED 8K tudi pri zvoku ne razočarajo. Za vrhunsko izkušnjo poskrbi Dolby Atmos® tehnologija, ki na nov prostorski način razkrije vse podrobnosti z neprimerljivo razločnostjo in globino. Object Tracking Sound Pro tehnologija poskrbi, da zvok sledi dogajanju na zaslonu v vse smeri. Gledalec se tako potopi v vsako podrobnost zvoka iz vseh kotičkov televizorja. Tehnologija zvoka SpaceFit pa analizira prostor in nato samodejno nastavi zvok TV zaslona na optimalne vrednosti. Televizor uporabnik preprosto vklopi tehnologija SpaceFit pa uredi vse drugo. Ogromno vrhunskih lastnosti, kljub temu pa absolutna lepota v minimalizmu. Čudovita Ena brezkončna oblika vas bo popeljala na naslednjo raven z neverjetno tankim profilom. Poleg tega pa ima še pritrjeno Slim One Connect postajo, ki bo minimalizirala vso navlako kablov, ki jo ponavadi skrivate za omaro.

Vi izberete najljubšo serijo, Samsung televizorji NeoQLED 8K pa bodo poskrbeli za nepozabno izkušnjo. Več o celotni liniji si lahko preberete na: https://www.samsung.com/si/tvs/qled-tv/highlights/.

Če svoj NeoQLED 8K 2022 prednaročite do 17.4.2022, vam ob nakupu podarijo zvočnik kot dodatno darilo. Več informacij o sami ugodnosti je na voljo na https://www.samsung.com/si/offer/preorder-neo-qled-2022/.

Foto: Samsung
Foto: Samsung