Posamezne nevihte lahko pričakujemo še danes dopoldne, jutri popoldne in v petek. Foto: EPA
Posamezne nevihte lahko pričakujemo še danes dopoldne, jutri popoldne in v petek. Foto: EPA
Slabo vreme
Slabo vreme povroča težave že nekaj dni. Foto: Iztok Novak

Na Agenciji za okolje so za MMC povedali, da je nevihtna celica zajela celo območje države, vseeno pa je bilo največ dežja na Primorskem, Notranjskem, na območju Ljubljane in spodnjem Štajerskem.

Dva udara strele
Škoda je stalna spremeljevalka neviht - tokrat o nesreči poročajo iz Dobrovelj pri Braslovčah. Malo po pol četrti uri zjutraj je strela udarila tri bike in jih ubila. Strela je udarila tudi na Rudnem polju pri Bohinju, kar je povzročilo prekinitev oskrbe z električno energijo. Ob izpadu sedmih transformatorskih postaj je brez elektrike ostalo 82 gospodinjstev, okvaro pa bodo popravili v dopoldanskem času.

So močni nalivi zajeli tudi vaš kraj? Delite fotografije in videoposnetke z uporabniki na Mojem spletu!


Gasilci so posredovali na Preški cesti v Medvodah, kjer je malo pred četrto uro voda začela vdirati v stanovanjski objekt. V naselju Golobinjek, občina Podčetrtek, je veter odkril ostrešja treh hiš in štirih gospodarskih poslopij, poškodovan je bil tudi daljnovod Golobinjek-Pecelj, napaka pa je že odpravljena.

Gasilci črpali vodo
Zjutraj je meteorna voda spodkopala cesto v Šentjurski cesti pri Cerkljah na Gorenjskem, gasilci pa so morali črpati vodo iz skladišča podjetja Alpetour v Škofji Loki ter iz kleti stanovanjske hiše na ulici Ivice Pirjevčeve v Ljubljani. V Mengšu so zaradi nevarnosti poplavljanja spustili zapornice na zadrževalniku reke Pšate. Včerajšnje neurje s točo, z močnim vetrom in nalivi, ki je zajelo občino Kozje, pa je pustilo posledice na cestni infrastrukturi, vinogradih in poljih.

Že včeraj smo poročali o tragični nesreči 64-letne ženske, ki je v Žireh padla v deroči potok in se utopila, ter o nesreči osmih jamarjev v jami Logarček med Uncem in Lazami. Sedem jamarjev so rešili nepoškodovanih, osmega, ki so ga rešili nekaj ur pozneje, pa so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, saj je imel poškodovana gleženj in mečnico.

Dež se bo nadaljeval do sobote
Kot že zapisano, posamezne nevihte pričakujemo še dopoldne. Pozneje bo le občasno deževalo, v južni in zahodni Sloveniji bo vmes še zagrmelo, na Primorskem bo zapihala burja. Temperature ne bodo visoke - med 17 in 20 stopinjami Celzija. Nekoliko topleje bo le na Primorskem, do 25 stopnij.

Jutri bo sončno in topleje, vseeno pa popoldne lahko pričakujemo krajevne plohe in posamezne nevihte. Mokro bo tudi v petek, dež naj bi večinoma ponehal v soboto dopoldne.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj fotografij zadnjih nalivov in neurij.