Naš uporabnik je objavil fotografijo narasle reke. Foto: uporabnik bojangr
Naš uporabnik je objavil fotografijo narasle reke. Foto: uporabnik bojangr
Neurje
Slovenijo bodo zajeli močnejši nalivi. Mogoča je tudi toča. Foto: EPA
Zemljevid Agencije za okolje
Večina države je na zemljevidu Arsa obarvana oranžno. Ta barva opozarja, da so "vremenske razmere nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami." Foto: Arso

V občini Kungota sta narasla potoka Pesnica in Grušena. Prestopila sta bregove in ogrožata stanovanjske hiše. V občini Mislinja je voda zalila nekaj stanovanjskih hiš, ponekod so se sprožili zemeljski plazovi, v Šentilju pod Turjakom pa je neurje poškodovalo vodovod, tako da so prebivalci brez pitne vode.

Agencija za okolje sicer opozarja, da so v ponedeljek in torek ob nevihtah mogoči močnejši nalivi in sunki vetra, ni pa izključena tudi toča. Vremenoslovec Andrej Pečenko je za MMC povedal, da opozorilo velja bolj ali manj za vso Slovenijo, ponekod je nekaj toče že bilo, nekaj pa je verjetno še bo. Zaradi ohladitev pa naj toča od torka popoldne ne bi več grozila, pač pa bo v glavnem padal dež.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj
Vremenska napoved
Razmere na cestah

Vremenska napoved pa pravi, da se bodo čez dan pojavljale krajevne plohe in nevihte, temperature pa bodo dosegle 28 stopinj Celzija.


V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo, vmes pa bodo tudi plohe in nevihte. Termometri se bodo povzpeli do 24, na Primorskem pa do 27 stopinj Celzija. Pravega poletnega vremena pa po napovedih vremenoslovcev ne bo še vse do prihodnjega tedna.

Zemeljski plazovi na območju Velenja
Na območju Velenja pa se je sprožilo več zemeljskih plazov, ki so zasuli dele cestišča. Pripadniki služb za zaščito in reševanje so takoj pričeli s sanacijo, so sporočili iz mestne občine Velenje. Tako je plaz v Lokah pri Velenju že saniran, zasuto cestišče v Vinski Gori pa je zaradi veliko nasutega materiala do nadaljnjega zaprto.

Ste neurje v vašem kraju ujeli v svoj objektiv? Delite posnetke z drugimi na Mojem spletu.