MMC-jev uporabnik je poslal fotografijo, kako debela toča je padala na Ravnah na Koroškem. Foto: MMC RTV SLO/uporabnik JcH
MMC-jev uporabnik je poslal fotografijo, kako debela toča je padala na Ravnah na Koroškem. Foto: MMC RTV SLO/uporabnik JcH

Zvečer je širše območje Maribora zajelo neurje z močnim dežjem, vetrom in točo. Nevihto s točo so imeli tudi na Koroškem. Vreme se bo spremenilo jutri, ko bo občutno hladneje, je za MMC povedal Andrej Pečenko.

Več poslopij na mariborskem območju je zalila voda, sprožilo se je nekaj zemeljskih plazov. Strele so zanetile več manjših požarov, precej krajev je ostalo brez elektrike. Gasilci posledice neurja že odpravljajo.

In če se vrnemu k jutrišnjemu vremenu - kot je povedal vremenoslovec Pečenko z Agencije za okolje, bo v Slovenijo prodrl hladen zrak s severa, kar je običajno, saj so pričakovali, da bo tem ekstremno visokim temperaturam, ki smo jim bili priča zadnje dni, sledila ohladitev.

Ste tudi vi neurje ali točo ujeli v svoj objektiv ali kamero? Delite fotografije in posnetke z drugimi na Mojem spletu.

Ker je ozračje pregreto, ne bomo imeli takoj občutka, da je hladneje, čeprav bodo dnevne temperature prihodnjega tedna podobne današnjim jutranjim. Če so nas zadnje dni spremljale nadpovprečne temperature za maj, bo prihodnji teden zaznamovan s podpovprečnimi temperaturami.

Na Primorskem bo močan veter
V sredo lahko na Primorskem pričakujejo pihanje tramontane, na odprtem morju bo veter dosegel tudi do 90 kilometrov na uro, na kopnem pa bo kmalu nato zapihala še burja, s sunki do 70 kilometrov na uro.

Konec tedna ne bo primeren za izlete
Tudi konec tedna vreme ne bo razveselilo zgodnjih dopustnikov, saj bo oblačno, napovedane pa so še padavine. Višje temperature (do 25 stopinj Celzija) lahko znova pričakujemo sredi prihodnjega tedna.

A. S.