Voda na Gorenjskem je zalivala kleti in stanovanjska poslopja. Foto: Reuters
Voda na Gorenjskem je zalivala kleti in stanovanjska poslopja. Foto: Reuters

Gasilci so posredovali tudi v Semiču pri sproženem plazu in drevesu, ki je padlo na cestišče, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

V Hotemažah v občini Šenčur je okoli 15. ure zaradi močnega dežja meteorna voda zalila klet stanovanjskega objekta, v Kranju pa je v stanovanjskih blokih meteorna voda zatekala v stanovanja. Posredovali so gasilci, ki so odmašili odtočne cevi. Prav tako je okoli 16. ure meteorna voda zalila klet objekta v Radovljici.

Okoli 15. ure pa se je v Semiču v Beli krajini sprožil plaz. Gasilci so plazišče ustrezno zavarovali, prizorišče pa sta si ogledala občinska predstavnika. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Gasilci so v Semiču posredovali še na cestišču, kamor je padlo drevo in zdrsnila zemljina. Drevo so razžagali in odmaknili, zemljino pa bodo odstranile pristojne službe, še sporočajo z uprave za zaščito in reševanje.

Požar med Sežano in Vrhovljami pogašen
Dež, ki je zgodaj popoldne padal tudi na območju Krasa, je dokončno pogasil požar med Sežano in Vrhovljami, je dejal voda intervencije Peter Jerina.

Požar, ki ga je zanetil udar strele v sredo popoldne, je izbruhnil med Sežano in vasjo Vrhovlje, tik ob italijanski meji. Zajel je območje v velikosti 2,5 hektara predvsem listnatega gozda in kraške gmajne.