Po veliki vročini prihajajo hladnejši dnevi. Foto:
Po veliki vročini prihajajo hladnejši dnevi. Foto:
Radarska slika padavin ob 13. uri ... Foto: ARSO
... in ob 16. uri. Foto: ARSO
Neurje na Obali

Iz Agencije za okolje so za MMC sporočili, da se je popoldne čez Tržaški zaliv premikala nevihtna linija, s katero je v pol ure zapadlo več kot 20 litrov dežja na kvadratni meter, v zaledju Slovenske Istre pa je pustošila toča.

Po dveh urah so padavine ponehale in zapihal je nevihtni piš iz severne smeri oziroma tramontana. Dež je povzročil nekaj poplav meteornih vod, prav tako pa so ob 13. uri zaradi močnega vetra zaprli Luko Koper za vse ladje za eno uro.

O močnem vetru so poročali prav tako iz bovškega konca in Vipavske doline. Zdaj je vremenska fronta prešla Slovenijo, od zahoda bodo tudi padavine ponehale in se bo začelo jasniti. S severovzhodnimi vetrovi priteka hladnejši zrak.

Jutri najvišje temperature od 21 do 26 stopinj C
Jutri dopoldne bo precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Čez dan bo občasno zmerno oblačno, burja na Primorskem pa bo postopno oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 21 do 26 stopinj Celzija.

V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe. Tudi v soboto zjutraj bo delno jasno, čez dan se bo pooblačilo, v notranjosti pa bo začelo deževati.

Ali ste bili priče neurju in ste ga ujeli v objektiv?
Delite vaše trenutke z drugimi - naložite fotografije na MojSplet, mi pa jih bomo dodali v novico.

B. K.

Neurje na Obali