Del avtoceste od Lipc proti Karavankam.  Foto: Policija
Del avtoceste od Lipc proti Karavankam. Foto: Policija

Policija je sporočila: "Opozarjamo na ustrezno opremo, prilagojeno hitrost vožnje in ustrezno varnostno razdaljo. Take razmere terjajo previdnejši način vožnje. Kdor nima zimske opreme, naj ne bo udeležen v prometu."

Na Ljubelju je zapadlo toliko snega, da sta avstrijska policista lahko postavila snežaka. Foto: Tanja Gvozdenovič
Na Ljubelju je zapadlo toliko snega, da sta avstrijska policista lahko postavila snežaka. Foto: Tanja Gvozdenovič

Padavine bodo oslabele

Danes bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Sprva bo na Gorenjskem in Notranjskem snežilo, dopoldne pa se bo meja sneženja dvigovala. Padavine bodo čez dan postopno slabele in ponekod ponehale. Dopoldne bo na Primorskem in Notranjskem zapihal jugozahodnik, popoldne pa na vzhodu severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12 stopinj Celzija, na severozahodu okoli 3 stopinje, poroča agencija za okolje.

V noči na soboto se bodo predvsem na jugu države spet pojavljale rahle padavine, ki bodo do jutra povečini ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo -2 do 4, na Primorskem do 7 stopinj.

V soboto bo sprva pretežno oblačno in po nekaterih nižinah lahko tudi megleno, popoldne pa se bo od severa postopno delno razjasnilo. Ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu okoli 5 stopinj.

Arso tudi opozarja, da bo v visokogorju zahodnih Julijskih Alp velika nevarnost snežnih plazov.

Območje Logatca.  Foto: promet.si
Območje Logatca. Foto: promet.si