Predsednik vlade in SDS-a je podprl predsedniškega kandidata Milana Zvera. Foto: BoBo
Predsednik vlade in SDS-a je podprl predsedniškega kandidata Milana Zvera. Foto: BoBo

"Z Milanom sva sodelovala v prelomnih časih, ko smo gradili samostojno in demokratično Slovenijo, ter pozneje, ko smo jo povezovali v evropski prostor večje varnosti in blaginje. Danes sodelujeva pri iskanju poti iz krize in pri prenašanju poti dobrih evropskih praks v naš prostor," je v videonagovoru dejal predsednik vlade Janez Janša.

Ob tem je premier poudaril, da Slovenija potrebuje predsednika, ki nas ne bo delil na prvo- in drugorazredne. "Slovenija v vlogi predsednika republike končno zasluži državnika, ki na prvo mesto postavlja blaginjo vseh in ki je sposoben varovati tudi interese prihodnjih generacij, državnika, za katerega trpljenje državljanov ni drugorazredna tema, državnika, ki mu je mar za druge in ga skrbi usoda lastne domovine. Potrebujemo predsednika, ki čuti z nami in vidi dlje," je še dejal Janša.

V svojem videonagovoru pa je Janša tudi opomnil, da je Jože Pučnik Milana Zvera izbral za najtesnejšega sodelavca, ker je v njem videl mladega, poštenega, sposobnega človeka, ki ima v sebi enake vrednote in ideale kot Pučnik.