S prevoznikom Air France pa lahko to jesen spoznate ameriška mesta še ceneje. Od razkošnega Los Angelesa, živahnega New Yorka, kulturnega bogastva Čikaga do političnega srca Washingtona ali prestolnice zabave Las Vegasa – vsaka destinacija prinaša svojo čarobnost. Spoznajmo, v katera mesta boste leteli ugodneje in zakaj so tako priljubljena.

New York mesto, ki nikoli ne spi

New York City je obvezna destinacija za vsakogar, ki se odpravi čez lužo. »Mesto, ki nikoli ne spi«, privablja obiskovalce z neštetimi znamenitostmi in edinstveno energijo. Med najbolj ikonične znamenitosti sodijo mogočni nebotičniki Manhattna, kot sta Empire State Building in One World Trade Center, slikoviti Central Park, ki ponuja zeleni pobeg sredi mesta, ter Times Square, kjer bleščeče reklame in neprestano dogajanje očarajo obiskovalce. Ob tem velja omeniti tudi znameniti Kip svobode (Statue of Liberty), ki ponosno stoji kot simbol svobode in upanja, ogled predstave na Broadwayu, ter obisk svetovno znanih muzejev, kot sta MoMA in Metropolitanski muzej umetnosti. Energija mesta je nalezljiva, zaradi česar je vsak obisk edinstven.

Skočite čez lužo v ikonični New York in se sprehodite čez Central park. Foto: Air France
Skočite čez lužo v ikonični New York in se sprehodite čez Central park. Foto: Air France

Los Angeles kalifornijska dežela sanj

Rojstvo interneta

Davnega leta 1969 je profesor Leonard Kleinrock (UCLA) poslal prvo elektronsko sporočilo. Sporočilo naj bi se glasilo LOGIN. Ker se je primitivni sistem zrušil, je bilo to edino sporočilo, ki je doseglo svoje prejemnike. Kljub temu ta na videz banalni trenutek pozdravljajo kot rojstvo interneta.

Los Angeles velja za svetovno prestolnico zabave in glamurja, kjer vlada sproščeno kalifornijsko vzdušje. Hollywood je zagotovo najbolj prepoznavna znamenitost Los Angelesa,znana po zvezdah slavnih ljudi – Walk of Fame. Od tam se lahko povzpnete tudi do kultnega napisa Hollywood ali obiščete znanstveni muzej Griffith Observatory, ki poleg pogleda skozi teleskope ponuja tudi osupljiv pogled na mesto. Uživate lahko v sprostitvi na sončnih plažah, kot sta Santa Monica in Venice Beach, raziskujte luksuzne trgovine na Rodeo Drivu v Beverly Hillsu ali obiščite Universal Studios, kjer lahko doživite filmsko magijo na lastni koži.

Znanstveni muzej Griffith Observatory poleg pogleda skozi teleskope ponuja tudi osupljiv pogled na mesto. Foto: Pixabay
Znanstveni muzej Griffith Observatory poleg pogleda skozi teleskope ponuja tudi osupljiv pogled na mesto. Foto: Pixabay

Čikago – vetrovno mesto

Čikago, mesto s pravo ameriško dušo, je imelo pomembno vlogo že v zgodovini Amerike. S svojo bogato glasbeno dediščino je mesto neločljivo povezano z džezom in bluesom, kar še dodatno poudarja njegovo kulturno pomembnost. Obiskovalce privablja z znamenitostmi, kot je Willis Tower s 110 nadstropji, kjer lahko s Skydecka uživate v osupljivem pogledu na mesto. Millennium Park je dom znamenite skulpture v obliki fižola Cloud Gate, priljubljenega mesta za fotografiranje. Reka Chicago ponuja čudovite razglede na arhitekturne čudeže, medtem ko Navy Pier z obilo zabavnimi dejavnostmi in restavracijami privablja množice. Ob tem ne velja pozabiti na obisk znamenitih muzejev, kot sta Art Institute of Chicago in Muzej znanosti in industrije.

Reka Chicago ponuja čudovite razglede na arhitekturne čudeže. Foto: Pixabay
Reka Chicago ponuja čudovite razglede na arhitekturne čudeže. Foto: Pixabay

Washington D. C. – politično središče

Washington D. C. je mesto, prežeto z zgodovino in političnim pomenom. Med najbolj znane spadajo monumentalni National Mall, kjer si lahko ogledate Kapitol, Belo hišo, Lincolnov spomenik in Washingtonov spomenik. Mesto je tudi dom številnih Smithsonianovih muzejev, kot sta Narodna galerija umetnosti in Narodni naravoslovni muzej, ki ponujajo brezplačen vstop in neprecenljive zbirke. Prav tako je vredno obiskati spominsko znamenje Dr. Martina Luthra Kinga Jr. in ob tem razmišljati o zgodovinskem pomenu mesta, ki simbolizira demokracijo in svobodo.

NAKUP VOZOVNIC

V času od 10. do 30. 9. 2024 so na voljo nižje cene letalskih vozovnic. Poleti z različnih letališč do priljubljenih ameriških destinacij. Preverite tukaj.

Las Vegas – svetovna prestolnica zabave

Las Vegas, znan kot svetovna prestolnica zabave, je mesto, kjer luči nikoli ne ugasnejo in zabava nikoli ne preneha. Las Vegas Strip je dolga ulica, obdana z razkošnimi igralnicami, luksuznimi in posebnimi hoteli, ki ponazarjajo številne svetovne znamenitosti. Tu boste priča tudi spektakularnim šovom, kot recimo Bellagio z čudovitimi fontanami, ki izvajajo sinhronizirane vodne predstave, ali vulkan pred hotelom The Mirage, ki izbruhne v ognjenem spektaklu. Zanimiv je tudi starejši del mesta na Freemont Streetu z utripajočo svetlobno kupolo ali izlet v znameniti Veliki kanjon, ki je velja za edinstveno naravno doživetje.

Las Vegas ponuja neomejene možnosti zabave, iger na srečo, kulinaričnih užitkov in nakupovanja. Foto: Pixabay
Las Vegas ponuja neomejene možnosti zabave, iger na srečo, kulinaričnih užitkov in nakupovanja. Foto: Pixabay

Boston zibelka svobode

Boston, eno najstarejših mest v ZDA, je prežeto z bogato zgodovino in kulturo. Mesto ponuja znamenitosti, kot je Freedom Trail, 4-kilometrska pot, ki povezuje 16 zgodovinskih mest, vključno s hišo Paula Revereja in Bunker Hillom. Boston Common, najstarejši javni park v državi, je idealen za sprostitev, medtem ko navdušenci nad izobraževanjem ne smejo zamuditi obiska prestižne univerze Harvard. Lahko pa se tudi podate na trg Quincy Market, kjer lahko okusite lokalne specialitete in začutite utrip mesta, ki združuje staro in novo.

Bostonska čajanka

Bostonska čajanka se navezuje na dogodek, ki se je zgodil leta 1773 in je močno vplival na osamosvajanje ameriških kolonij izpod britanske okupacije. Skupina naseljencev, preoblečenih v Indijance, je zmetala zaboje čaja v morje v bostonskem pristanišču. S tem dejanjem so se uprli angleškemu davku na čaj.

Boston, eno najstarejših mest v ZDA, je prežeto z bogato zgodovino in kulturo. Foto: Air France
Boston, eno najstarejših mest v ZDA, je prežeto z bogato zgodovino in kulturo. Foto: Air France

Toronto vstopna vrata v čudovito naravo

Toronto, največje mesto v Kanadi, je živahno središče kulture in raznolikosti, ki privablja obiskovalce z vrsto znanih znamenitosti. Med najbolj prepoznavne spada CN Tower, ki nudi osupljiv razgled na mesto in ponuja edinstven SkyPod. Raziščete lahko tudi pristne okuse in kulture v številnih soseskah, kot so Kensington Market in Chinatown, ali se sprehodite po obali jezera Ontario ob pristanišču, kjer se nahaja priljubljeni Toronto Islands. Priporočamo tudi obisk muzeja Royal Ontario, kjer so na ogled okostja dinozavrov in sodobne slike. Navdušila pa vas bodo tudi dela kanadskih in mednarodnih umetnikov v muzeju Art Gallery of Ontario. Ne pozabite na izlet do Niagarskih slapov, ki so oddaljeni le dobrih 100 km.

Toronto je eno najbolj metropolitanskih in svetovljanskih mest v Kanadi. Foto: Pixabay
Toronto je eno najbolj metropolitanskih in svetovljanskih mest v Kanadi. Foto: Pixabay

Pripravljeni na vzlet

Amerika vas zagotovo ne bo razočarala, saj ponuja pustolovščine za vsakogar. Ne glede na to, ali vas privlačijo ikonične znamenitosti, vrvež velemest, mirne puščave, živahne zabave, peščene plaže ali čudovita narava s številnimi narodnimi parki, jezeri in gorami, ZDA ponujajo nekaj za vsak okus. S prevoznikom Air France lahko te nepozabne izkušnje doživite to jesen še ugodneje. Izkoristite cenejše vozovnice v ekonomskem razredu in rezervirajte svoj polet še danes, ter odkrijte neskončne možnosti, ki vas čakajo onkraj luže.

Z Air France v okviru kampanje Rendezvous ugodneje v znamenita ameriška mesta. Foto: Air France
Z Air France v okviru kampanje Rendezvous ugodneje v znamenita ameriška mesta. Foto: Air France