Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 14. okt. 2024

TV Slovenija 1 • Pon, 14. okt.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Robi gre Tjaši zelo na živce, saj posnema vse, kar ona počne! Mama ji pojasni, da Robi to počne zato, ker si želi tako bujno domišljijo, kot jo ima ona. Tjaša ga nato prosi, naj se ji pridruži, da skupaj rešita Mašo. Odpravita se v domišljijski svet in ugotovita, da morata premagati zmaja!

Začnite teden z oddajo Dobro jutro! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. V rubriki »Ali je res?« raziskujemo in iščemo odgovore na večne dileme, znani Slovenci pa vam ponudijo idejo za zajtrk. V rubriki Jutranji heroji spoznavamo posameznike, ki so s svojimi dejanji navdihnili skupnost in pokazali, kaj pomeni biti pravi junak vsakdanjega življenja. Ponedeljek je tudi v znamenju zdravstvenih minut in domače lekarne, v kateri predstavljamo naravne rešitve za vsakodnevne težave. Skok v nov teden bo lepši v družbi oddaje Dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

08:05
Dobro jutro

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

09:05
Dobro jutro

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Cmok ima doma porednega škrata, ki mu večkrat pošteno zagode. Kaj mu je tokrata ušpičil? Iz solate mu je naredil kravato. Cmok takoj dobi odlično idejo in otrokom pripravi okusno solato. Otroka se na vso moč branita jedi, ko pa jo poskusita, ne moreta nehati.

10:20
Televizijsko prodajno okno

Pomagajmo živeti! Sočutna, tudi materialna pomoč, v tem trenutku preizkušanim v Bosni in Hercegovini najbolj pomaga.

Prebivalci Bosne in Hercegovine so v nedavnih poplavah utrpeli katastrofalne posledice. Z bližino in tudi materialno pomočjo jim v tem trenutku lahko največ pomagamo. Pridružite se nam!
Naše duševno zdravje je zaradi načina življenja in preizkušenj vse bolj krhko. To vpliva tudi na telesno zdravje in kvaliteto našega življenja. Zato so nas na svetovni dan duševnega zdravja spodbudili h krepitvi in k prepoznavanju ter zdravljenju duševnih motenj. Pri uravnoteženem zdravju pa nam pomagata tudi vera in duhovno življenje. V tednu za življenje je Svetovna iniciativa pripravila pohod v Kopru, Mariboru in preteklo soboto, tudi v Ljubljani.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

Gost tokratnega intervjuja je letošnji prejemnik nagrade Frana Milčinskega – Ježka, Boris Cavazza. Igralec, pevec, režiser in scenarist Boris Cavazza je govoril o začetkih kariere, ko se je navduševal nad boksom, pomorstvom in igralstvom, o številnih udarcih, ki mu jih je zadalo življenje, in seveda o svojih vlogah v filmih, televizijskih nadaljevankah in gledališčih, za katere je prejel pravzaprav vse možne nagrade. Zadnja leta se pogumno spopada z zdravstvenimi težavami, bolj kot kadar koli prej pa odpira vrata v svojo zasebnost, intimnost in govori tudi o svoji ljubezni do Ksenije Benedetti. Pogovor je vodil Zvezdan Martić.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

V oddaji Politično z Anžetom Logarjem, ki po 25 letih zapušča SDS, o "satelitih", aktualnih temah in pripravah na volitve čez slabi dve leti. Pa tudi o tem, katere volivce bo nagovarjal.

Dokumentarna serija Planet Zemlja (III.) nas popelje na neverjetno popotovanje po različnih življenjskih okoljih, ki jih najdemo na Zemlji. Čeprav so se ta tudi v preteklosti vedno spreminjala, se je zaradi segrevanja planeta, ki ga povzroča človek, ter širjenja površin za kmetijsko, gospodarsko in poselitveno rabo zdaj ta proces tako pospešil, da nekatere živali komaj še lovijo korak z njim.

1. del: Obale
Obale so nevarna in razgibana meja dveh svetov. Življenje se mora tu prilagajati nenehnim spremembam, da lahko obstane. Prav tu, kjer se stikata kopno in voda, lahko odkrijemo nekatere izmed najbolj presenetljivih zgodb našega planeta.

PLANET EARTH III. / Velika Britanija / 2023 / Režija: Nick Easton

14:30
Televizijsko prodajno okno

Tokrat gostimo dr. Katjo Hrobat Virlože z Oddelka za antropologijo in kulturne študije Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem. Omenjena raziskovalka se je nedavno vrnila z Avstralije, kjer je v sklopu projekta Etnografija tišine proučevala različne skupnosti, ki so povezane s ti. istrskim eksodusom po drugi svetovni vojni, ki je predvsem pri nas, pa tudi drugje še vedno zavit v tišino.

V Lutkovnem gledališču v Mariboru so vabili na lutkovni festival, na katerem so proslavili pol stoletja slovenskega lutkarstva na Koroškem.
Klub slovenskih študentk in študentov v Gradcu bo letos s Slovenskimi dnevi praznoval 50-letnico delovanja.
Krščanska kulturna zveza je po 10-letnem premoru v sodelovanju s Slovenskim kulturnim društvom Jepa-Baško jezero priredila tradicionalno Družinsko petje. Koncert je potekal v polni dvorani kulturnega doma v Ločah. Nastopalo je sedem družin in domači Tamburaški ansambel Loče.
Z zmago proti Waldviertlu so odbojkarji SK Zadruga Aich/Dob uspešno začeli prvenstvo v avstrijski ligi, zdaj pa jih na mednarodnem parketu v pokalu CEV čaka švicarski predstavnik Lausanne UC.
http://slovenci.orf.at

15:45
Televizijsko prodajno okno

Vanessa je razočarana: Robert jo je staremu prijatelju predstavil le kot sodelavko. Odločno začne flirtati z natakarjem, da bi vzbudila Robertovo ljubosumje, a doseže ravno nasproten učinek. Ker je Franzi odigrala pomembno vlogo pri Timovi izkušnji srečanja s smrtjo, je Lucy prepričana, da med njima obstaja čarobna vez. Toda ne Franzi ne Tim se nočeta ukvarjati s tem in se raje posvečata Steffenu in Amelie. Alfons najdbe meteorita ne želi skrivati pred sodelavci s Knežjega dvora in kamen razstavi v službeni sobi. André in Rosalie sta ravnodušna, dokler ne ugotovita, koliko je meteorit vreden. Poskusita ga ukrasti. Ariane z izsiljevanjem prepriča Wernerjevega poslovnega prijatelja, da umakne posojilo, s katerim bi rešili Knežji dvor, Selino pa prepričuje, naj zanjo vohuni za Christophom. A ne gre vse po načrtih.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ovca Špelca se je zredila še bolj kot običajno. Jon ji hoče pomagati s strogim telovadnim shujševalnim programom.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

V dokumentarni seriji v treh delih se polarna raziskovalca Ben Fogle in Dwayne Fields odpravita na Antarktiko, da bi podoživela tekmo za osvojitev južnega tečaja, ki je potekala pred več kot stotimi leti. Pri tem uporabljata enako opremo in nosita enaka oblačila kot edvardijanski raziskovalci na začetku 20. stoletja.

3. del:
V tretjem delu gresta Ben Fogle in Dwayne Fields po poti druge Scottove odprave Terra Nova v letih 1910–1913. Tudi on se je tako kot Shackleton raje odločil za ponije kot pse. Toda tokrat na Antarktiki ni bil sam, z norveškim raziskovalcem Amundsenom je moral tekmovati, kdo bo prvi prišel na južni tečaj.

BEN FOGLE'S HEROES OF THE POLES / Velika Britanija / 2023 / Režija: Alexis Girardet

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

20:00
Tednik

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica Tednika je Jelena Aščić, urednik pa Dejan Ladika.

Ali Slovenija potrebuje novo desnico in ali desnica še potrebuje Janeza Janšo, bo pojasnil nekdanji poslanec iz SDS-a dr. Anže Logar. Ta bo tudi pojasnil, zakaj sta se z Janšo razšla, kako lahko dokaže, da ni le njegov satelit, in ali bi šel zdaj, ko je na svojem, v koalicijo z Janševim SDS-om. Kako močan je odtis podnebnih sprememb na poplavah in orkanih, ki pustošijo svet, in kako močan je ogljični odtis vseh teh vojn, ki nas obkrožajo, pa bo pojasnila klimatologinja dr. Lučka Kajfež Bogataj.

Tik pred začetkom njegove funkcije generalnega direktorja Cankarjevega doma smo se pogovarjali z Juretom Novakom. Obiskali smo ga v Prešernovem gledališču Kranj, kjer je bil do zdaj direktor in umetniški vodja. Med drugim smo govorili o njegovih raznovrstnih izkušnjah s področja kulture – deloval je kot režiser, performer, glasbenik, pisec in še marsikaj – ter o tem, kako bo vse to vplivalo na prihodnje izzive. Naša ekipa je bila v Pordenonu, kjer potekajo že 43. Dnevi nemega filma. Festival je obogaten s posebnimi dogodki, retrospektivami, predstavitvami knjig in seveda zanimivimi pogovori, gre pa za najstarejši, največji in najpomembnejši festival nemega filma na svetovni ravni. V Sarajevu smo se udeležili predstavitvene konference evropske platforme LINA, ki združuje mrežo arhitekturnih institucij. Predstavljamo 25 projektov mladih arhitektov, ki so jih kot najbolj perspektivne izbrali na javnem pozivu. Skupen jim je poziv k trajnostni arhitekturi in krožnemu gospodarstvu.

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

V skladišču soli Libertas v Kopru smo se udeležili festivala Izis. V Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani smo si ogledali dve novi razstavi: Ples - Živa dediščina Evrope in France Marolt in njegove zapuščine. Predstavili pa vam bomo tudi novo knjigo Irene Cerar Svetišča narave.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pripadniki Rdečih brigad skrivaj odpeljejo duhovnika v skrivališče, kjer zadržujejo ujetnika Alda Mora. Predsednik Krščanske demokracije se duhovniku spove, prizna mu, da čuti sovraštvo do svojih kolegov v stranki, ker ne naredijo nič, da bi ga rešili. Duhovnik ga odveže grehov in mu da obhajilo. Notranji minister Francesco Cossiga se poslovi od ameriškega svetovalca Steva Pieczenika, ki mu zagotovi, da bodo Rdeče brigade Alda Mora izpustile živega, saj bi sicer samo sebi naredile škodo. 9. maja oblasti prejmejo sporočilo, da je v Vii Caetani sumljiv avtomobil, v katerem naj bi našli predsednika Krščanske demokracije Alda Mora.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

00:40
Napovedujemo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov