Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 18. sep. 2021

Val 202 • Sob, 18. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:17
Vreme po Sloveniji

Domača košarkarska sezona se je začela s superpokalno tekmo med Olimpijo in Krko. V jutranji športni zgodbi predstavimo razmerja moči med najuspešnejšima slovenskima košarkarskima kluboma.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Dve z razlogom

08:30
Novice

V zadnjem delu miniserije o skupnostih, ki so vzniknile na Instagramu, predstavljamo profil Mavrični kromosom ljubezni. Tina se bo z mamico malega junaka Manuela, ki se je rodil z Downovim sindromom, pogovarjala tudi o tem, kako lahko s skupnostnimi profili na Instagramu premagujemo predsodke in kako so lahko tovrstni profili pomemben kamenček v mozaiku tega, da smo ljudje dovzetnejši za komuniciranje, besede, ki jih izgovorimo, in percepcijo tega, kako jih sprejme naš sogovornik

V pričakovanju ponovitve polfinala evropskega prvenstva v odbojki izpred dveh let med Slovenijo in Poljsko ponudimo vpogled v priprave slovenske reprezentance, ki bo tokrat za zaželen preboj v finale morala zmagati na vročem terenu v Katovicah. V Portorožu se nadaljuje teniški turnir serije WTA, v Navalu na šport pa ujamete še preostale poudarke pestre športne sobote.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

V teh dneh poteka Evropski teden mobilnosti. Ponoven poziv, da združimo moči in na glas pozovemo k spremembi naših potovalnih navad. Tako je zapisano na spletni strani Slovenske platforme za trajnostno mobilnost. Živi zdravo, potuj trajnostno je letošnji slogan. Andrej Brglez pravi, da je, kar zadeva promet, naše navade in morebitne spremembe, do katerih mora priti, tu, na tem področju, veliko več vprašanj kot odgovorov. Da proizvajalci avtomobilov niso prepričani, kam in kako bi zapeljali avtomobilsko prihodnost, je bilo čutiti tudi na Avtomobilskem salonu v Muenchnu.
Zapeljemo se z italijančkom na elektriko, preverimo tri novosti nemških proizvajalcev in poskrbimo za zaščito glave na kolesu.

10:30
Novice

Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije je preteklo soboto že tretjič organizirala dogodek: Prekolesarimo Slovensko turnokolesarsko pot v enem dnevu! Pod vodstvom izkušenih vodnikov je nekaj manj kot 300 kolesarjev prevozilo vseh 41 etap približno 1850-kilometrske krožne poti.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti. Tema kampanje ostaja Bodi aktiven in k akciji lahko pristopite tudi kot aktiven udeleženec meritev SLOFIT, ki bodo za odraslo populacijo prvič organizirane v prihodnjem tednu.

12:30
Novice

13:30
Novice

Rašid Taha bi jih danes dopolnil 63. Teden dni prej, preden bi slavil okroglih šestdeset, pa se mu je ustavilo srce. Po njegovi smrti so leta 2019 objavili njegov še ne povsem dokončani deseti studijski album Je suis Africain - Jaz sem Afričan. Z njega danes dve pesmi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Pred dnevi so pri založbi Učila izdali novo, slovensko Guinnessovo knjigo rekordov za leto 2022. V njej je kar 27 slovenskih rekordov, od tega 13 novih, torej tistih, ki so jih naši rekorderji postavili med aprilom 2020 in marcem 2021.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:08
Popevka tedna

V popoldnevu na Valu 202 spremljamo polfinalno tekmo evropskega prvenstva v odbojki. Slovenska reprezentanca bo v ponovitvi polfinala izpred dveh let tokrat na Poljskem igrala z domačini. Ob dvoboju za kolajno evropskega prvenstva spremljamo še teniški turnir v Portorožu in tekmo rokometašic Krima v ligi prvakinj.

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

Oddaja je tokrat v celoti posvečena alžirskemu glasbeniku Rašidu Tahi, ki se mu je, šest dni pred njegovim šestdesetim rojstnim dnevom, ustavilo srce. Danes bi jih dopolnil 63. Jagodni izbor njegovih del, ki jih je ustvaril v svoji bogati dvajsetletni solistični karieri.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov