Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 20. okt. 2021

Val 202 • Sre, 20. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Velenjski rokometaši so začeli evropsko sezono s tekmo proti Magdeburgu. Vzhodnonemški velikan je trenutno najbolj vroč klub, vodilni v nemškem prvenstvu in svež svetovni klubski prvak.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Najboljši mini band po Big Bandu.

08:30
Novice

08:45
Glasbeno jutro

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo evropski ligi v rokometu z velenjskimi rokometaši in košarki ob evropskem uvodu Cedevite Olimpije na Kanarskih otokih.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Še pred pravim mrazom smo se še malo spomnili poletja in z rastlinami bogatih travnikov, zato bomo predstavili nekaj rastlin, ki so še kako dobrodošle za popestritev vsakdanjih jedi. Naša vodnica po kozjanskih travnikih je bila Karmen Gajšek, nabiralka in zeliščarka, ki se ukvarja s prepoznavanjem in predstavljanjem vsega, kar je užitno in zdravilno v divjini. Ena takih rastlin je na primer navadni tolščak ali portulak, ki ga nekateri vztrajno pulijo iz zemlje, čeprav ima ta plevel okus po koruzi in je v kuhinji zelo uporaben. Taka so tudi koprivina semena, ki so jih že nekoč namakali v vino, marsikdo pa si ne predstavlja polente brez ocvirkov, ki pa jih lahko naberemo tudi na travniku. Trpotčeve popke večkrat pripravi tudi kuharski mojster Marko Pavčnik, ki smo ga obiskali na gradu Tabor Laško v restavraciji Pavus.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Največji slovenski trgovec z energenti Petrol je napovedal, da bo prvega decembra občutno dvignil cene električne energije in zemeljskega plina. Temu naj bi sledili tudi drugi ponudniki energentov na slovenskem trgu. Obenem se na maloprodajnem trgu že odražajo tudi naraščajoče cene surove nafte na borzah. V Sloveniji je cena dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah z 1,490 evra za liter ali več dosegla najvišjo raven. Je Slovenija res na varni strani, kot je bilo slišati pretekli teden, in ali je rešitev zamenjava dobavitelja električne energije? Gostja Vročega mikrofona na Valu 202 bo dr. Nevenka Hrovatin z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

24-letna Zala Hrastar je izdala svoj prvi mini album. Na njem je tudi skladba To mesto sanj.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Iz Lombardije, pokrajine v Italiji, ki jo je prvi val epidemije najbolj prizadel, se nam bo oglasila Maja Stepančič. Po letu in pol od izbruha covida-19 v Evropi je obiskala tudi mesto Codogno, kjer je zbolel pacient št. 1. Kakšno je stanje v Lombardiji danes, kako bolj kot drugod upoštevajo ukrepe, kakšna je precepljenost in podobno bo delila z nami ob 16.45.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo nogometni ligi prvakov in ljubljanskemu maratonu, ki bo konec tedna na cestah po prestolnici združil več kot 5000 tekačev.

Coldplay so ustvarili nekakšno pop-opero. Domišljiski koncept temelji na potovanju med zvezdami. Vmes se vrti čuten pop - ponekod celo slogovno ekstremen, in vsakih deset minut slavi veličastno funky zmago. Številni slavni gostje, ki so soudeleženi v teh najboljših songih na devetem albumu londonskega kvarteta, svod še bolj osvetlijo. Če se komu zdi vsebina zaradi peščice balad malenkost osladna ali pa preveč disneyjevska, pa na novem albumu Coldplaya sploh ni dolgočasna.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov