Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 12. nov. 2021

Val 202 • Pet, 12. nov.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Slovenski nogometaši so v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo gostovali na Slovaškem. Obe reprezentanci sta že brez možnosti za nastop na mundialu odigrali medsebojni dvoboj za tretje mesto v skupini.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Imate trenutek? Poslušajte oddajo Jezikanje. Oddajo, ki je ni treba posebej predstavljati. Tokrat smo jo obložili z vljudnostnim balastom, ustaljenimi obrazci in klišeji, ki polnijo vsakdanjo komunikacijo.
Gost je dr. Matej Meterc z Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša, ki pravi, da so vljudnostna vprašanja in nagovori pravzaprav avtomatizmi, ki jih je v jeziku več, kot si morda predstavljamo. Zanimiv je obrazec, ko rečemo, da koga ni treba posebej predstavljati. Včasih res ostane samo pri tem, pogosto pa prav tej frazi sledi vsaj kratek opis tega, ki ga ni treba posebej predstavljati.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o Antarktiki.

V dopoldanskih športnih minutah prepletemo odzive po treh tekmah slovenskih reprezentanc. Nogometne, ki je gostovala na Slovaškem, hokejske, ki gosti turnir evropskega izziva, in ženske košarkarske, ki se pripravlja na domače evropsko prvenstvo.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V Glasbeni zgodbi se bomo tokrat posvetili odmevnim tožbam v glasbeni industriji. V zadnjem času se je število takšnih sodnih obravnav povečalo, naložena izplačila pa dosegajo milijone. V obdobju digitalnega razcveta si je izdana glasba bolj podobna kot kadar koli – med razloge za to pa lahko prištevamo tudi uporabo podobne opreme, pa tudi omejeno paleto not, akordov in melodij.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku pogledujemo proti Balkanu, ki se ponovno sooča z družbeno-političnimi pretresi, ki bi lahko zamajali stabilnost držav v regiji. V Srbiji, Romuniji in Bolgariji se soočajo s hudim valom okužb, zaradi kritičnih razmer je Bolgarija celo zaprosila za pomoč EU. V Makedoniji se vlada po porazu socialdemokratov na lokalnih volitvah sooča z nezaupnico. Z našim dopisnikom Boštjanom Anžinom pa razmišljamo tudi o razmerah v Bosni in Hercegovini, ki ji po opozorilih številnih svetovnih diplomatov grozi celo razpad. Zaradi pritiskov voditeljev bosanskih Srbov se je ponovno znašla pred vprašanjem, kako naprej, obenem pa so državo prizadele še poplave.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Priporočilo za preživljanje prostega časa bo tokrat dala Irena Ekart, ki obuja uporabo želoda v prehrani.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storila Maja Ava Žiberna.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Nadaljuje se domači namiznoteniški turnir svetovne serije, rokometašice Krima pa čaka nadaljevanje lige prvakinj. V popoldanskih športnih minutah ujamete zanimivosti iz Laškega in pred nadaljevanjem elitnega ženskega rokometnega tekmovanja.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Si predstavljate, da bosonogi čepite na robu jadranske plitvine, brada vam sili h kolenom, ostro skalovje, na katerega ste uprti, vam ne dovoli povsem ujeti ravnotežja. Medtem se ne morete načuditi rahlo vzvalovani slanici pred vami, ki se ne uspe naveličati enakomernega plahega pljuskanja, s katerim ustvarja neskončen zen. No, vmes pa vam v misli šineta še dve spominski iskri, ki slavita zlate čase udarnega kemično-bratskega big beata ali pa kake vaše neponovljive G-ambasadorske mega eskapade. Ves opisani paket reminescenc je shranjen tudi na novem albumskem lovišču angleškega elektronika, ambientalista in vrhunskega esteta, ki si pravi Lone. Matt Cutler aka Lone iz Nottinghama bo tako kot bi tudi njegov zgodovinski sosed Robin Hood galerijski poligon velikodušno delil. Soularka Summer Walker, producentski dvojec Jitwam & Teymori, trip-dub-hopač Nightmares On Wax ter raperji Young Thug, Drake in Amine se priporočajo že v prvem izbirnem krogu.

21:11
Galerija 1

21:22
Galerija 2

21:34
Galerija 3

21:50
Galerija 4

Petkov večer na Valu 202 bo tudi tokrat zaznamovala dvourna mešanica izbranih elektronskih novosti.
Na domačem se bosta z novim singlom Punta predstavila prekaljena glasbena ustvarjalca Benjamin Shock in KayKay, čistokrvne hišne novosti nam bodo postregli Ferreck Dawn, David Morales in LF System, prihaja pa tudi nekaj melodične elektronike, ki so jo ustvarili in dostavili Undercatt, Bob Moses, Space Motion, ARTBAT in številni drugi.

22:10
Galerija 5

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov