Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 23. jun. 2023

Val 202 • Pet, 23. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Slovenski kolesarji se v letošnji sezoni za državne naslove v vožnji na čas in na cestni dirki merijo na Gorenjskem.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Uršula in Tadej sta spomladi poskrbela za vsaj nekoliko cringy kick off. Ne hejtajte, sploh pa ne ghostajte. Ponovno prisluhnite anketirancem in strokovnemu gostu, dr. Janošu Ježovniku.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Slovenski odbojkarji uspešno nastopajo na turnirju lige narodov v Franciji. Po tekmi s Kubo se bodo pomerili še z Brazilijo. V domačih logih pa so v ospredju kolesarji, ki se bodo po vožnji na čas, za državne naslove pomerili še na cestni dirki.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

V tednu, ko praznujemo Praznik glasbe, se bomo v Glasbeni zgodbi zazrli v eno najbolj izjemnih glasbenih arheoloških odkritij na naših – ali bolje – svetovnih tleh. Gre za poseben artefakt, ki nakazuje, da moramo premisliti in predrugačiti naš pogled na zgodovino, umetnost in življenja naših daljnih prednikov. Klara Zupančič se je o izjemnem odkritju pogovarjala z etnomuzikologom, doktorjem Dragom Kunejem.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Za osnovnošolce in srednješolce se začenjajo poletne počitnice. Čas brezskrbnosti ali skrbi? Preverjamo občutke pri učencih, ki jih čaka dolgo poletje.

Tiste, ki mislijo, da se nas peripetije na srbsko-kosovski meji ne tičejo, bomo prepričali o nasprotnem: zdaj zdaj se bo tam sesirilo več tovornjakov, naloženih s slovenskim jogurtom. Če se že Slovenci ne moremo odreči dopustu na hrvaški obali, so se Srbi preusmerili na povsem netradicionalne počitniške destinacije … In še o poletnih tegobah s komarji, ki Beograjčanom letos neusmiljeno pijejo kri.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

V nedeljo se bo v Logatcu začel že 10. poletni glasbeni festival Cantabile, ki bo gostil 8 vrhunskih glasbenih dogodkov ter prepoznavne glasbene ustvarjalce iz različnih koncev Slovenije in Izraela. Kaj pa v branje priporoča dirigent orkestra Cantabile in umetniški vodja festivala Marjan Grdadolnik?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Gašper Andrinek.

Vremenska napoved za konec tedna.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Pestro dogajanje z evropskih iger na Poljskem osvežimo z izločilnimi boji evropskega prvenstva košarkaric. V Stožicah v boju za odličja ostajajo le še štiri reprezentance.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:15
Popevka tedna

Leyre, ki je pred dvema letoma izdala skladbo Energy, zatem pa sodelovala s številnimi domačimi glasbeniki, med drugim se je na EMI predstavila z Guštijem se s skladbo Just me vrača v svoje rnb vode.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Obračun pred počitnicami v kalkulacijo jemlje izbor najboljših iz minule polsezone. Galerijsko playlisto, ki naj gre z vami na dopust, popolnijo (v prav takem zaporedju): Drill, Tim Tekavec, Timoprodukcije z gosti, Ezra, Majlo 27, Wugla, Capital Crew, Tsujigiri, Genxta Gregi, Ziebane, Ezy-G in YngFireFly, Minnite, Masayah, T.A.M.Z.Y., Funk, Fu, Zinedin O., .travnik in v izteku še Ichisan. Happy Friday Night kot Happy Summer Vibe!

Ta konec tedna se bomo v RH 202 posvečali najodmevnejšim elektronskim ritmom, ki so jih v prvi polovici letošnjega leta dostavili tako domači kot tudi tuji glasbeni ustvarjalci, zadnja epizoda devete sezone pa ob tem prinaša tudi nekaj svežih in še ne slišanih elektronskih zvarkov velikih imen, kot so CamelPhat, Diplo, Peggy Gou, Röyksopp in BLOND:ISH.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov