Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 17. avg. 2024

Val 202 • Sob, 17. avg.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

Poletni del sezone v smučarskih skokih se je začel v Courchevelu v Franciji, kjer žensko reprezentanco že vodi novi trener Jurij Tepeš.

07:00
Druga jutranja kronika: Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Miles Davis je 17. avgusta 1959 izdal svojo mojstrovino Kind of Blue, ki vsebuje skladbe, kot so So What, All Blues ter Blue in Green. Na albumu Kind of Blue, ki so ga številni kritiki označili za najboljši jazzovski album vseh časov (da ne omenjamo enega najbolj vplivnih albumov), je trobentač eksperimentiral s svojim zvokom (zlasti z modalitetami) in vsakemu izvajalcu omogočil, da je imel pri svojih improvizacijah široko polje svobode. Davis je vodil zvezdniški sekstet, v katerem so bili saksofonista John Coltrane in Cannonball Adderley, pianist Bill Evans, basist Paul Chambers in bobnar Jimmy Cobb (ter Wynton Kelly, ki je gostoval na klavirju v skladbi Freddie Freeloader). Poleg tega, da je Kind of Blue odmeval v različnih žanrih, si deli tudi čast (poleg A Charlie Brown Christmas Vincea Guaraldija), da je najbolje prodajani jazzovski album vseh časov.

08:30
Novice

Radiovedni so do septembra še na dopustu, do takrat pa lahko vsak teden slišite ponovitev ene od oddaj pretekle sezone. Današnji bomo prisluhnili še nekoliko bolj pozorno kot običajno. Iskali bomo odmeve – glasne, tihe, jasne in nekoliko manj jasne. Na terenu se bomo pridružili Neži Borkovič, ki ima prav posebno družbo.

Zadnja tritedenska dirka v sezoni se bo začela v portugalski prestolnici Lizboni. Med osrednjimi favoriti za najvišja mesta je Primož Roglič, ki bi z zmago, svojo četrto, postal najuspešnejši kolesar na dirki po Španiji.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Letošnje poletje bo med najtoplejšimi doslej, to velja zlasti za julij, ko so bile povprečne temperature v Sloveniji za dve stopinji in pol višje od za ta čas pričakovanih vrednosti. Kot razlaga klimatolog Gregor Vertačnik z Agencije za okolje, je nadpovprečno toplo poletje le del dlje trajajočega trenda pri nas – že vse od lanskega poletja meseci drug za drugim nizajo temperaturne rekorde. Poletno vreme bo vsaj za Slovenijo kazalo vse bolj sprejemljiv obraz, v prihodnje pa jo bodo v Evropi, ki se že tako segreva dvakrat hitreje od svetovnega povprečja, najslabše odnesli predeli na jugovzhodu, ki so po Vertačnikovih besedah v obdobju izjemno nenavadnega vremena.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Na letošnjih Dubrovniških poletnih igrah je v gledališki predstavi Ekvinokcij/ Enakonočje dramatika Iva Vojnovića nastopil tudi Goran Višnjić, edini hrvaški igralec, ki je s svojimi vlogami v Hollywoodu dosegel mednarodno slavo.

12:30
Novice

O predavanjih tisti najbolj pridni študenti še ne razmišljajo, do začetka novega študijskega leta je namreč še mesec in pol, medtem ko profesorji že snujejo nove načine, kako nagovarjati vse bolj zahtevno mladino. Ena takšnih možnosti učenja je obrnjena učilnica. Koncept se je rodil v tujini že pred kakšnimi dvajsetimi leti, z njim pa smo se začeli v Sloveniji spogledovati v času koronavirusa. Kaj sploh pomeni obrnjena učilnica, kakšne so prednosti tovrstnega učenja in predavanj nam bosta predstavila prof. Marko Jankovec s Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani in študent Luka Kavčič.

13:30
Novice

Capicua je portugalska glasbenica oziroma raperka s pravim imenom Ana Matos Fernandez. Rojena v mestu Porto je tam tudi študirala, nato pa doktorirala v Barceloni v Španiji. Svoj debitantski album je izdala sredi dvatisočih, širša portugalska javnost pa jo je spoznala leta 2012 z albumom Capicua. Letos je izdala novo skladbo Que Forca E Essa Amiga.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Ob koncu uvodne etape kolesarske dirke po Španiji, ki se je začela s posamično vožnjo na čas, se posvetimo še dogajanju na ženski dirki po Franciji.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov