Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 21. avg. 2024

Val 202 • Sre, 21. avg.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Sezona svetovne serije v namiznem tenisu se nadaljuje manj kot dva tedna po koncu olimpijskih iger v Parizu. Večina najboljših s svetovne lestvice je zbrana v Limi v Peruju, kjer bo slovenske barve branil Darko Jorgič.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Zgodbe, ki jih piše glasba. Del podkasta, kjer Gušti pove prej neizrečeno.

08:30
Novice

Po prvi gorski etapi se bo kolesarska dirka po Španiji nadaljevala z ravninsko etapo, uradno edino na letošnji izvedbi dirke. Najboljši namiznoteniški igralci pa sezono nadaljujejo v Peruju. V konkurenci je tudi prvi slovenski loparček Darko Jorgič.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Igralec, ki je najbolj napredoval, obraz franšize, član tretje petorke lige NBA, udeleženec tekme vseh zvezd, MVP evropskega prvenstva, prvak vzhodne konference … ni slabo za fanta iz Kosez, fizikalca brez 'rokce', ki ni bil v kadetski reprezentanci in ki je pri dvajsetih igral na Slovanu. Ni slabo za fanta, ki so ga kot 45. izbrali na naboru. Se zgodi, da nas, kvaziznalce, kakšen košarkar preseneti, a nihče nas ni nikoli presenetil tako zelo kot prav Gogi. Nihče ni tolikokrat dvigoval višine letvice in jo vsakič znova preskakoval.

V tednu pred uradno poslovilno tekmo Gorana Dragića v Stožicah predvajamo skrajšane epizode podkasta Goran, ki ga najdete v aplikacijah in na val202.si.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Pred tremi leti je tako Evropo kot svet obkrožila novica, da je v avstrijskem Gradcu županja postala članica Komunistične stranke Avstrije. Elke Kahr je tako postala prva komunistična županja v zgodovini Avstrije. Vse to se je zgodilo sredi tradicionalno precej konservativne družbe, vsesplošnega in strogega kapitalističnega gospodarstva ter demokracije. Zakaj to v resnici ni noben fenomen? In kako županja drugega največjega avstrijskega mesta razume komunizem? Podrobneje v reportaži iz Gradca v Vročem mikrofonu.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Luka Dončič, Primož Roglič ali Katarina Čas? Z mimoidočimi iz vseh koncev sveta odgovarjamo na vprašanje: Katero ime Slovenca ali Slovenke je najbolj prepoznavno? V tokratni oddaji Glas mednarodne ulice prisluhnite tudi razpravam o tem, katera so mednarodno prepoznana imena iz držav, od koder prihajajo turisti, in na katerih področjih dosegajo največ dosežkov.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Oblikovalka keramike Hana Karim nas bo popeljala v ozadje svojega poklica in z nami delila tudi svoj glasbeni okus oziroma tri skladbe, ki so ji še posebej blizu.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Popoldanske športne minute namenjamo kolesarstvu. V Sevilli se je s ciljnim sprintom končala peta, edina ravninska etapa letošnje dirke po Španiji. Posvetimo se še eni najboljših slovenskih tekmovalk zadnjih let, Eugeniji Bujak, ki bo kariero nadaljevala pri francoski ekipi Cofidis.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V tokratni oddaji ponujamo najnovejšo epizodo nogometnega podkasta Žoga je okrogla. Osrednja tema pogovora valovskih športnih novinarjev Marka Cirmana, Jožeta Pepevnika, Boštjana Janežiča in voditelja Luka Petriča so kvalifikacije evropskih klubskih tekmovanj, v katerih nastopajo trije slovenski predstavniki. Doslej Slovenija še ni imela dveh klubov v skupinskem delu enega od tekmovanj v isti sezoni. Olimpija pred odločilnim kvalifikacijskim kolom deluje najbolj prepričljivo, za evropsko jesen se potegujeta še Celje in Maribor.

Izbrana nova dela rock, metal in blues glasbenikov ter brskanje po arhivu albumov, ki so bili objavljeni pred desetletji. Zanimivi pogovori s tujimi in domačimi izvajalci, napovednik koncertnih dogodkov in še in še.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov